facebook

Вектор успішного розвитку

Те, що нас не ламає, робить сильнішими і  змушує рухатися далі, змінюючи формати, та відкривати нові горизонти. Український бізнес на тлі воєнних реалій зіштовхнувся із ще однією кризою. Проте навіть у непростих умовах підприємці можуть успішно розвиватися. Як саме і на що варто опиратися тим, хто лише вирішив відкрити власну справу, говоримо із маркетологом Лілією Василишин. 

Пише - джерело.

У чому суть вашої професії? 

Я допомагаю людям і бізнесу просувати себе. Мова йде про роботу і проявлення саме у соцмережах. Зараз інстаграм – це одна із найвпливовіших площадок, де збираються щодня мільйони людей. І там завдяки впливу лідерів думок приймають рішення про покупку того чи іншого продукту. А я навчаю, як створювати і упаковувати свої послуги так, щоб вони зрештою приносили дохід і результати. Якщо раніше людина продавала їх лише офлайн чи за допомогою «сарафанного радіо», то сьогодні з тим самим успіхом це можна робити онлайн за допомогою звичайного алгоритму. Наведу приклад. Мені здається, всі мріють стати відомими, знайти себе у світі, в суспільстві і самореалізуватися. У кожного є свій напрямок: хтось лікар, хтось відкриває бізнес, хтось викладає чи працює у б’юті-сфері. І коли людина розуміє, що вона вже дійшла до того етапу, що в неї є якась експертність, тобто навики, які вона хоче передавати іншим, я можу допомогти їй створити курс під конкретний запит. І продати його. Саме той продукт, який передаватиме далі вже упаковані знання, досвід, який учень зможе просто перейняти, не витрачаючи зайвий час. Це вигода для всіх. 

Хто здебільшого ваші клієнти?

– Фрілансери і бізнесмени. Експерти – психологи, коучі, б’юті-майстри, онлайн-продавці, швеї, бухгалтери, фотографи та фінансисти. Буквально всі, хто має якісь навики у своїй сфері. 

Це доволі широкий спектр різноманітних професій. Як взаємодієте з клієнтами?

Правила взаємодії насправді дуже прості. Спочатку потрібно чітко визначити, що ми можемо дати цьому світові, зрозуміти, що найбільше до вподоби робити. Я вважаю, що із пустої чаші наповнити інші не вдасться, тому людина повинна насправді горіти своєю справою. Після цього я роблю так звану «розпаковку особистості»: повністю дізнаюся шлях клієнта і кому саме будуть цікаві його послуги. А далі ми створюємо конкретний план-стратегію його просування у соцмережах, ЗМІ, різні комунікації із блогерами, щоб заявити про нього  якомога більшій кількості людей. Проводимо аналіз цільової аудиторії і тоді запускаємо рекламну кампанію. Правильний підхід дозволяє бізнесу успішно зростати, нарощуючи кількість продажів. І якісний результат, зрештою, отримують не лише експерти, але й їхні учні. 

Як давно ви займаєтесь маркетингом?

Чотири роки. Колись, ще до пандемії, в мене був свій салон краси. І коли я його відкрила, зіштовхнулася із проблемою, яка й дала чітке розуміння, чим я надалі  займатимусь.  Коли ти започатковуєш бізнес, йому потрібні клієнти, а для того, щоб вони були, потрібно наймати відповідного спеціаліста або хорошого маркетолога. Я найняла не дуже хорошого і зрозуміла: якщо хочеш розвивати свою справу, повинен  розуміти у ній всі нюанси. Так я почала вивчати маркетинг і успішно працювати у цій сфері.  

Читайте також:  Вакциновані українські пенсіонери безкоштовно отримають смартфони – Зеленський

Які корективи у вашу діяльність внесла велика війна?

У бізнесу свій фронт:  ми працюємо – і це допомагає економіці країни. Мій чоловік – військовий із багаторічним стажем. З початком повномасштабного вторгнення він одним із перших пішов захищати країну. І був категорично проти того, щоб і я підписувала контракт. Сказав, ти можеш допомагати з іншого боку: сплачувати податки та вчити інших, як заробляти у час війни. Тому що професія маркетолога нині більш ніж затребувана. Попит на знання є завжди. І це найцінніше, за що можуть платити люди. 

Хто володіє інформацією, володіє світом?

Хто володіє правильними інструментами. Насправді вони повторюються у будь-якій ніші, і кожну справу можна вивести на належний рівень. Просто не всі про це знають і готові ризикнути та почати діяти. Я обрала для  себе такий шлях – допомагаю людям правильно заявити про себе. Я не лише передаю свій досвід, навчаю, як вийти в онлайн, але й працюю «під ключ». Даю можливість клієнтам не витрачати намарне час, ефективно просувати себе і заробляти.  Бізнес в умовах війни може не просто «виживати», але й рости. 

Що приносить вам найбільше задоволення у цій роботі? 

Самореалізація людей. Коли ти розумієш, що твої знання допомагають іншим стати успішними. Це є стабільність, це є впевненість. Коли ти знаєш, що тобі не потрібно чекати на зарплату у шість чи десять тисяч гривень, а ти на 100% впевнений, що,  доклавши трохи зусиль, за чітким планом зможеш заробити 50 тисяч, а то й більше. Все залежить від того, як людина вмотивована  і наскільки вона готова рухатися вперед. Я  завжди кажу тим, хто хоче розпочати власну справу, але вагається: не потрібно боятися. Треба вірити в себе, не зупинятися на досягнутому і довіритися людині,  яка допоможе правильно розвинути ваш потенціал. Є тисячі історій людей, які підіймалися із самого низу і досягли успіху. Але для цього не існує чарівної таблетки. Треба піднятися і почати працювати. В онлайн-сфері кожен може заявити про себе, не має значення, про яку професію ми говоримо, головне – мати бажання проявлятися, доносити до інших цінність, передавати свій досвід, щоб інші могли отримати результат. 

The post Вектор успішного розвитку appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: