facebook

У зеленому чаї виявили потужний захист від раку

Антиоксидант галлат епігаллокатехін (EGCG), що міститься в зеленому чаї, підвищує рівень потужного протиракового білка p53, який відомий як «страж генома».

Пише - джерело.

Це з’єднання здатне відновлювати пошкодження ДНК і знищувати ракові клітини. До такого висновку прийшли вчені Ренсселерского політехнічного інституту (США), чия стаття опублікована в провідному науковому журналі Nature Communications.

Відомо, що мутації, що зачіпають білок p53, зустрічаються більш ніж в 50 відсотках випадків раку. Цей білок виконує декілька протипухлинних функцій, включаючи зупинку росту клітин для відновлення ДНК і запуск програмованої клітинної загибелі або апоптозу, якщо ДНК відновити не вдається. EGCG природний антиоксидант, який бореться з окислювальним стресом.

Читайте також:  Скільки їй ще залишилося? Лікар Анастасії Заворотнюк поділився невтішними прогнозами

Вчені використовували техніку поверхневого плазмового резонансу і ядерного магнітного резонансу, щоб вивчити взаємодію між EGCG і p53.

Зазвичай після утворення р53 швидко розкладається, коли N-кінцевий домен взаємодіє з регуляторним білком, званим MDM2. Дослідники виявили, що EGCG і MDM2 зв’язуються з р53 в одному і тому ж місці, конкуруючи один з одним. Тому в присутності епігаллокатехіна рівень білка в організмі починає рости, що підсилює протиракову дію.

За словами авторів роботи, NTD p53 може служити в якості мішені для потенційних ліків від раку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: