facebook

Спецоперація у Європі: викрито торговців дітьми-біженцями, сотні затриманих

У низці держав Європи відбулася масштабна поліцейська операція проти торгівлі дітьми, в ході якої було затримано 388 підозрюваних у незаконній діяльності.

Про це інформує Європол.

Пише - джерело.

Як повідомляється, співробітники Європолу провели операцію протягом 5-11 жовтня спільно з правоохоронцями Великої Британії, Португалії та Іспанії за підтримки Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів (Frontex). Загалом були залучені 5380 силовиків.

Спецоперація була спрямована проти банд, які займаються сексуальною експлуатацією дітей, використовують їх як нелегальну робочу силу, а також втягують у жебрацтво та контрабанду.

Ці злочинні організації, пов’язані через великі кланові мережі, діють у кількох країнах і переміщують дітей на ротаційній основі. Вони підозрюються у при сексуальній експлуатації, примусовому жебрацтві та примусовій злочинності. Неповнолітні жертви торгівлі людьми з країн, що не входять до ЄС, також часто стають жертвами контрабандистів мігрантів, які співпрацюють із дорослими, які супроводжують дітей, прикидаючись їх родичами або законними опікунами.

Читайте також:  Залишила семеро дітей: на Прикарпатті сім'я розповіла, як живуть без матері (відео)

Стало відомо про виявлення 249 потенційних жертв, з яких щонайменше 61 особа – неповнолітня.

У Європолі зазначають, що в ЄС торгівлею дітьми займаються переважно їхні родичі. Злочинні структури діють у багатьох країнах, жертвами часто виявляються неповнолітні біженці з-поза меж Європи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: