facebook

На вершині Говерли знайшли записки, залишені в 1970-х дітьми з секретного воєнного містечка

На вершині Говерли були знайдені записки, залишені дітьми в 1970-х роках. Школярі, які покорили найвищу точку українських Карпат, написали свої прізвища на папірці і поклали його в пляшку.

Пише - джерело.

Про цікаву знахідку написав в Facebook Тарас Краженко.

“11 липня 2021 р. на вершині Говерли було знайдено цікавинку. Пляшку з двома записками. Давайте спробуємо знайти учасників подій 50-річної давнини”, – зазначив чоловік.

Цікаво, що в пляшці виявилося записки, датовані різним часом. На одному клаптику стоїть дата 4 червня 1971 року, на другому – 21 травня 1972-го.

“У період останніх літніх канікул сюди зійшли (далі – список прізвищ. – Ред.)”, – говориться в листі.

Читайте також:  У Франківську діти допомогли патрульним затримати злодіїв

“Тут були учні 10 класу середньої школи 131 (список прізвищ. – Ред.)”, – повідомляє другий лист.

Згодом в коментарях знайшлися люди, які були причетні до написання цього послання. Так, мешканка Латвії розповіла, що це вона з однокласниками п’ятдесят років тому залишила записку.

Також з’ясувалося, що діти, які заховали цю пляшку, в 1970-х мешкали у секретному військовому містечку на околиці Делятина.

“Це московська середня школа №131. А знаходилась вона, увага, за адресою м. Івано-Франківськ, 16, вул. Авіаційна. По факту – секретне військове містечко на околиці Делятина. Тепер Делятинська ЗОШ №3. Першим у списку є мій дядько Григорьев А.”, – написав племінник чоловіка, чиє прізвище вказано в записці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: