facebook

Звинуватили у “контрабанді наркотиків”: бойовики 5 років утримують у СІЗО українку

Жінка потребує допомоги.

Пише - джерело.

Громадянка України Наталія Зеленіна п’ятий рік поспіль перебуває у незаконному ув’язненні на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Наталія постійно проживала у Донецьку і не могла залишити рідне місто після тимчасової окупації через літню маму. Періодично вона виїжджала до Вінниці, де за державною програмою отримувала необхідні їй медичні препарати, запаси яких в ОРДО закінчилися. 5 листопада 2017 році повертаючись з Вінниці, її затримали представники окупаційної адміністрації в с. Оленівка на тимчасово окупованій території Донеччини. Під час перевірки речей виявили медпрепарати, призначені їй лікарем, та звинуватили Наталію у контрабанді”, – написала Денісова.

З її слів, майже з перших днів “арешту” жінка перебувала у СІЗО м. Донецька, де їй не надавалася екстрена допомога, яка необхідна після припинення вживання препарату, що може розцінюватися як катування.

Читайте також:  У Полтавській області знайшли мертвим 14-річного хлопчика: пішов гуляти і зник (фото)

Так званий “верховний суд ДНР” засудив Наталію Зеленіну до 11 років ув’язнення за “контрабанду наркотиків”.

Наразі Наталія незаконно утримується в Сніжнянській жіночій виправній колонії №127, де не отримує належну медичну допомоги відповідно до призначень лікарів. Лише мама опікується дочкою та передає необхідне.

“Такі дії стосовно громадянки України Наталії Зеленіної є порушеннями не лише українського законодавства, але й норм міжнародного права, в тому числі Женевських Конвенцій 1949 року про правила ведення війни, Додаткових протоколів до Женевських Конвенцій від 1977 року та Європейської Конвенції із захисту прав та основоположних свобод людини 1950 року”, – додала Денисова.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: