facebook

В Україні карантин продовжать до серпня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивний карантин в Україні дає свої результати. Наразі він запроваджений до 30 червня.

Пише - джерело.

Про це очільник Кабінету міністрів розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення», – заявив Шмигаль.

За його словами, адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності на COVID-19 починають зростати, то обмеження запроваджуються автоматично, якщо ж ні – то країна живе в «зеленій» зоні. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, то карантин буде скасовано.

Читайте також:  Церква просить у Кабміну пом’якшити карантин для релігійних організацій

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», – уточнив прем’єр.

Також Шмигаль зазначив, що уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося у минулу хвилю захворюваності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: