facebook

Звільнили полковника поліції, який збирав персональні дані членів єврейської громади Коломиї

Міністр МВС Арсен Аваков звільнив із займаної посади начальника департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі в Івано-Франківській області Михайла Банка.

Пише - джерело.

Про це з посиланням на офіційну відповідь Арсена Авакова прикарпатському нардепу Ігорю Фрісу, повідомив нардеп Олександр Дубинський.

«Міністр МВС Арсен Аваков відреагував на звернення депутатів з приводу некоректних дій начальника департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі в Івано-Франківській області М. Банка. Нагадаю, Банк хотів провести інвентаризацію єврейської обласної громади. Тобто, провести перепис євреїв», – написав нардеп.

У листі сказано, що наказом департаменту стратегічних розслідувань від 15 травня 2020 №124 полковник поліції Банк М. В. звільнений з займаної посади.

Читайте також:  Яремчанська поліція затримала чоловіка, який підпалив будинок знайомої (ФОТО)

КУРС писав, що поліція в Івано-Франківську направила главі єврейської громади Коломиї Якову Заліщікеру вимогу надати копію статуту, список членів громади, а також адреси людей і їхні мобільні телефони.

Повідомлення в мережі про це спровокувало дискусію, яка вийшла на міжнародний рівень.

На повідомлення про збір персональних даних учасників єврейської громади Коломиї серед інших відреагував нардеп Ігор Фріс – надіслав запит Авакову.

Пізніше очільник Нацполіції України Ігор Клименко вибачився перед головою єврейської громади міста Коломиї за неправомірні дії своїх підлеглих.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: