facebook

“Запах йоду і горілої проводки”: Запоріжжю зaгрожyє екокатастрофа

У Запоріжжі місту загрожує екокатастрофа. Справа в тому, що жителі багатьох районів скаржаться на запах йоду і горілого пластику в повітрі.

Пише - джерело.

Що зараз відбувається в місті, і чи небезпечно там перебувати – читайте в матеріалі Styler.

Мешканці постійно скаржаться на сморід
Городяни пишуть в соцмережах, що не можуть дихати через постійний запах йоду і пластику в повітрі. Повідомляється, що джерело смороду виходить з Абразивного комбінату і заводу Шевчика. Люди відзначають, що неможливо відчинити вікна, ні вдень, ні вночі.

Ось що пишуть люди в соцмережах.

Через дивний запах з вулиці нічим дихати, прокинулася від алергічного нападу, років 10 не було такого сильного. Що відбувається в місті?!
Сморід в місті не припиняється, тільки можуть обіцяти, що проведуть рейд! Скільки можна це терпіти? Сил вже немає, від цього запаху, алергія який день!
Я розумію, що зараз війна тема номер один. Але ж нас просто труять вже який день. Росіяни закидають бомбами, а наші труять відходами з заводів. 2, 3 дні поспіль нестерпний сморід, хлор або йод, я не знаю, але жити неможливо.
Що це, як не геноцид своїх же? У нас ця проблема була завжди, але зараз це за межею. Те, що комусь Куртєв пригрозив – це смішно.

Читайте також:  У ЄС нема ані грошей, ані плану експорту українського зерна – Reuters

На вулицях міста вранці стоїть туман.

“Шевчик зустрів ранок ось в такому тумані”, – пишуть городяни.

Звідки запах?
Так, зазначається, що весь запах йде з непрацюючого заводу.

“Запах горілого пластику і йоду йде від виробництва з переробки пластику, що знаходиться уздовж траси в районі третього Шевчика. Це така велика таємниця? Влада Запоріжжя нічого не може зробити? Не можуть пропускати на дослідження забруднення в комендантську годину?” – пишуть місцеві жителі.

Виконуючий обов’язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв пообіцяв розібратися зі скаргами жителів, але за фактом перевірки так і не було.

“На території непрацюючого заводу напівпровідників невідомі ночами спалюються певні речовини. Про це звернення в поліцію і прокуратуру нібито буде передано сьогодні, 25 липня”, – повідомив він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: