facebook

Загинув за три тижні після весілля. Спогади про розвідника 110 бригади Сергія Данилюка з Франківщини

На фронті Сергій Данилюк служив розвідником, водієм і пілотом дронів, який “знав кожен кут в Авдіївці”. У цивільному житті був турботливим сином та чоловіком, який знайшов своє кохання під час війни. Таким рідні й побратими пам’ятають бійця — молодшого сержанта 110 окремої механізованої бригади родом із села Якубів, що на Івано-Франківщині.

Пише - джерело.

Захищати країну Сергій Данилюк пішов у перші дні повномасштабного вторгнення. У жовтні 2023 року він одружився, а за три тижні після цього рідні отримали звістку про загибель Сергія внаслідок російського авіаудару під Авдіївкою, пише Суспільне.

Розвідник Сергій Данилюк

“Його ніколи ні в чому не можна було зупинити”

Сергій Данилюк народився в селі Якубів Долинської громади. Його мати Любов Бойків пригадує, що у дитинстві син не мав проблем ані з навчанням, ані з друзями. Завжди був безвідмовним.

“У початковій школі він вчився дуже гарно. Сергій взагалі дуже розумною дитиною був. Він завжди любив автомобілі, техніку. Дуже швидко почав їздити”, — розповідає мати Сергія.

Розвідник Сергій Данилюк

На війну Сергій Данилюк пішов у перші дні повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Про намір воювати рідним повідомив перед від’їздом на фронт.

“Увечері зателефонував мені й каже: “Мамо, я йду на війну”. Це було 3 березня 2022 року. Його ніколи ні в чому не можна було зупинити. Син знав, чого хоче, і туди йшов. Я вранці прийшла на зупинку, провела його, і довший час він просто приховував, що воює в Авдіївці”, — каже Любов Бойків.

“Було кілька таких випадків, що він прощався зі мною”

На війні, каже мати Сергія, син зустрів справжніх друзів і зрозумів, що таке кохання. Його обраницею стала Ірина, з якою був знайомий ще з 2013 року.

“Наші стосунки такі міцні вже почалися під час війни. Я йому завжди казала: “Кохання моє, я через тебе стала сивою”. Кожна моя сива волосина — це кожен день під якимось сильним стресом, якимись емоціями, тому що постійно хвилювалася. У нас було кілька таких випадків, що він прощався зі мною. Я намагалася завжди підтримувати його. Повірте, за ті 20 місяців було різне. Він за той час для мене став усім”, — ділиться спогадами дружина Сергія Ірина Данилюк.

Військовий Сергій Данилюк з дружиною

Півтора року пара переписувалася та зустрічалася, коли Сергій приїздив у кількаденні відпустки. Під час однієї з них він освідчився Ірині, а згодом закохані одружилися.

“У вересні він їхав до мене з обручкою. Вони зупинялися в Дніпрі, щоб спеціально купити її. Я його тоді обійняла і сказала: “Я згодна”. Це був вересень 2022. Через рік, у жовтні 2023 року, ми одружилися. В цей день здійснилася наша найзаповітніша мрія”, — розповідає дружина Сергія.

Розвідник Сергій Данилюк з дружиною

У шлюбі подружжя прожило лише три тижні. 6 листопада 2023 року Сергій Данилюк загинув внаслідок авіаудару поблизу Авдіївки. Одним із перших про смерть друга почув його побратим Степан Хрептак.

“Це, наскільки я знаю, “приліт” у будинок, в якому вони були. Десь о 10:00 мені подзвонив побратим, з яким ми разом служили, і каже: “Стьопо, Сергія вже немає”. Я питаю: “Як так немає, що ти таке говориш?” Було тяжко, до останнього не вірилося, поки не приїхав до нього на могилу”, — каже Степан Хрептак.

“Він жив тут, вже і зараз. І він заставив нас всіх переоцінити цінність життя”

Чудо — такий позивний був у Сергія Данилюка. На фронті він міг вийти з будь-якої ситуації. Служив розвідником, водієм та пілотом дронів. Стажувався в Іспанії й міг поїхати на навчання в Німеччину.

“Був обраний у 110 бригаді на тритижневий курс в Іспанію для того, щоб бути інструктором. Після Іспанії йому запропонували їхати на три місяці в Німеччину теж на навчання, але Сергій не захотів. Чоловік завжди казав: “Вони не мають мене чого навчити. Це я їх можу навчити”. Він знав у Авдіївці кожен кут. Були випадки, що їздив під обстрілами без лобового скла взимку, коли сніг іде прямо в очі”, — розповідає Ірина Данилюк.

Розвідник Сергій Данилюк

Сергій виготовляв на передовій із гільз тризуби, а потім виставляв їх на благодійних аукціонах, щоб зібрати гроші на військові потреби, розповідає подруга сім’ї Ірина Дмитрів.

Тризуби розвідника 110 бригади Сергія Данилюка з Івано-Франківщини

“Я була свідком на весіллі. Це така була людина хороша. При Сергієві ніколи ніхто не сумував. Найабсурднішим було те, що ми тут завжди переживали, боялися, а він не боявся, він жив тут, вже і зараз. І він заставив нас усіх переоцінити цінність життя”, — додає Ірина Дмитрів.

Розвідник Сергій Данилюк

Сергій Данилюк загинув вночі 6 листопада 2023 року неподалік Авдіївки. Йому було 34 роки.

Читайте також:  Її сердечко не витримало: стала ангелочком маленька дитина, уся сім’я якої потрапила під обстріл

The post Загинув за три тижні після весілля. Спогади про розвідника 110 бригади Сергія Данилюка з Франківщини appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: