facebook

За незареєстровану тварину – до 50 тисяч штрафу

Скоро в Україні може змінитися процедура реєстрації свійських тварин – пише “Західний кур’єр“.

Законопроєкт, згідно якого власники свійських тварин, які ухиляються від їх ідентифікації, будуть змушені викласти зі своєї кишені до 50 тис. грн штрафу, днями зареєстрували у Верховній Раді та подали на розгляд профільного комітету.

Пише - джерело.

Цей документ має на меті встановити єдині правила державного нагляду і контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин в господарствах, які виступають учасниками ринку.

Також законопроєктом передбачається встановлення відповідальніості за невиконання операторами ринку тварин вимог чинного законодавства з ідентифікації і реєстрації тварин та впровадження адміністративних санкцій до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців при виявленні порушень.

Читайте також:  “Схиляємо голову у скорботі” в Італії передчасно відійшов у вічність Микола Березенський. Просимо молитви за Царство Небесне

Якщо народні обранці у сесійній залі його підтримають, то вже незабаром за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин їх власники будуть змушені сплатити штраф у розмірі від двох до десяти мінімальних заробітних плат. Йдеться про суми від 10 тис. до 50 тис. грн.

Раніше у ВРУ з’явився законопроєкт про реєстрацію домашніх тварин. Якщо народні депутати його підтримають, то протягом трьох років усі домашні улюбленці мають отримати спеціальний цифровий жетон або вживлений під шкіру чіп, що полегшить їх ідентифікацію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: