facebook

З 18 травня прав, страховки і техпаспорта недостатньо: більшість водіїв можуть оштрафувати за відсутність ще одного документа

18 травня в Україні набув чинності закон про посилення мобілізації, який зобов’язує військовозобов’язаних громадян призовного віку постійно носити з собою військово-обліковий документ. Таким чином, майже всі водії чоловічої статі віком від 18 до 60 років відтепер повинні брати з собою в поїздку, крім водійського посвідчення і техпаспорта, військовий квиток, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або інший документ про військовий облік.

Пише - джерело.

Як пише ТСН, перевіряти наявність цього документа у громадян можуть не тільки співробітники ТЦК, а й зокрема працівники поліції. За відсутності документа водієві можуть виписати повістку, а також військкоми матимуть формальні підстави оштрафувати його на суму від 17 000 до 25 500 гривень (ч.2 ст.210-1 КУпАП).

Читайте також:  Болгарія вимагатиме від українців результат негативного тесту на коронавірус

Якщо під час перевірки співробітники поліції або ТЦК встановлять, що водій раніше порушував законодавство у сфері мобілізації, то його можуть затримати і доправити до воєнкома для подальшого притягнення до відповідальності.

Сообщение З 18 травня прав, страховки і техпаспорта недостатньо: більшість водіїв можуть оштрафувати за відсутність ще одного документа появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: