facebook

Їй мало би виповнитись 36 років: активісти провели під МВС акцію, приурочену до дня народження Каті Гандзюк

17 червня Катерина Гандзюк мала б святкувати своє 36-річчя.

Пише - джерело.

До Дня народження херсонської активістки Катерини Гандзюк, яку в 2018 році облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку, активісти провели акцію під стінами Міністерства внутрішніх справ, де запалили фаєри. Напередодні Катерині мало би виповнитись 36 років.

Біля МВС активісти вимагали притягнути до відповідальності правоохоронців, причетних до саботажу слідства в перші місяці після нападу і покриванні злочинців. Рік тому в цій справі було затримано ключового обвинуваченого у організації злочину – колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера. Він під вартою. Також в СІЗО залишається експомічник депутата облради Олексій Левін.

Читайте також:  Окупанти залишили центр Херсона: місцевий встиг із прапором заскочити на ворожий БТР

Пятеро безпосередніх виконавців вбивства відбувають покарання, їм призначено від 3 до 6,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Майже три роки тому у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк: її облили кислотою, опіки складали 40% тіла, дівчині зробили кілька операцій, але від отриманих опіків Катерина померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

У серпні 2020 року Дніпровський суд почав розгляд справи про убивство Катерини Гандзюк по суті. На лаві підсудних імовірні організатори — голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та радник Олексій Левін.

Ігоря Павловського визнали винним у приховуванні злочину і призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: