facebook

Україну заллє дощами та грозами: з’явився свіжий прогноз погоди

У середу, 12 травня, у більшості регіонів України очікуються дощі та грози. Погода погіршиться через прихід атмосферних фронтів.

Пише - джерело.

Такий прогноз оприлюднила на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, частково уникне опадів лише Захід країни, але на Закарпатті також дощитиме.

“Атмосферні фронти в середу будуть головними ньюсмейкерами погоди. Циклон, який зараз перебуває в східних областях України, викручуватиметься проти годинникової стрілки, як він зазвичай і рухається, і тягтиме за собою своїх бідних родичів – фронти. Така синоптична ситуація зумовить у більшості областей України 12 травня періодичні дощі та місцями грози. Уникнуть суттєвих опадів західні області, проте Закарпаття поллє дощами інший, підкарпатський циклончик”, – пояснила метеорологиня.

12 травня в Україні пройдуть дощі та грози

Що стосується Вінниччини, Житомирщини та Одещини, то там переважатиме суха погода. Вітер по всій території України буде поривчастим, колючим і здебільшого матиме північно-східний напрямок.

Читайте також:  В Україну йде похолодання: коли варто одягнутись тепліше

Також Діденко попередила українців, що окрім опадів, у регіони прийде похолодання. Так, у ніч проти 12 травня стовпчики термометрів не піднімуться вище від +7…+11 градусів, а на крайній півночі – вище за +4…+7 градусів. Денна температура коливатиметься у межах +12…+17 градусів. Дещо тепліше буде лише на заході, в районі +15…+21 градусів, а на Закарпатті взагалі очікується +25 градусів.

У Києві 12 травня також варто очікувати зниження температури: вдень у межах +15…+16 градусів. Подекуди у столиці можливий незначний дощ. Вітер східного напрямку буде поривчастим.

“Друга половина тижня поверне в Україну тепло, проте не без дощів. А ми поки що всі чекаємо на каштани та бузок”, – підсумувала синоптикиня.

Наталка Діденко

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: