facebook

Як вибрати солодку, стиглу, нетерпку хурму і не помилитися

Як визначити зрілість хурми, чому хурма буває терпкою, чим відрізняються хурма, корольок та шарон.

Пише - джерело.

Хурма – так зазвичай звикли називати різні сорти хурми: традиційну хурму, корольок і шарон – різна за зовнішнім виглядом, так само, як і різні сорти яблук.

Чим відрізняються хурма, корольок і шарон
Хурма має гострий кінчик і помаранчевий, насичений колір, на дотик вона м’яка. Корольок – темно-помаранчевого кольору з коричневою м’якоттю. Шарон зазвичай великий, більше схожий на яблуко чи айву, яскраво-помаранчевого кольору із блискучою, глянцевою шкіркою.Терпкий смак має лише хурма, а корольок і шарон – ні.

Як вибрати стиглу хурму
Щоб вибрати стиглу й солодку хурму, вибирайте круглі або приплюснуті плоди.
Оцініть колір. Стиглий плід має бути насиченого червоно-помаранчевого кольору. Якщо перед вами хурма світло-оранжевого забарвлення, найімовірніше, вона не дозріла.
Помацайте хурму. Дуже тверді плоди, найімовірніше, недозрілі, а занадто м’які, які розтікаються в руках – перезрілі, хоча й дуже солодкі. Ідеально, коли під час натискання ви відчуваєте, як злегка здавлюєте хурму.
Знайти дозрілі плоди допоможуть навколоплідні листочки хурми. Вони мають бути висохлими. Під листочками ви побачите коричневий відтінок.
Основне правило – якщо хурма дозріла, вона буде м’якою, а отже, і солодкою. Твердий плід буде терпким.

Читайте також:  Яке сьогодні, 24 квітня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Водночас шарон і корольок можуть бути і твердими, й одночасно солодкими. Вибираючи шарон і корольок, дуже бажано, щоб колір у всіх плодів був насичений. Вважається, що корольок із більшим у діаметрі носиком – солодший.

Що робити, якщо вибрали незрілу, терпку хурму
Якщо хурма виявилася терпкою і не дуже солодкою, помістіть її на деякий час до морозилки. Тоді вона стане м’якшою, солодшою, а терпкість зникне.

Щоб хурма дозріла, покладіть її до пакету і потримайте кілька днів за звичайної кімнатної температури. Прискорити процес дозрівання може етилен, який активно виділяють яблука й банани. Тому якщо покласти до пакету з хурмою стигле яблуко чи банан, процес дозрівання прискориться.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: