facebook

Як прати вовняні речі, щоб вони не псувалися: розповідає експерт із тканин

Холодної пори року питання прання вовняних речей постає особливо актуально, адже светри, джемпери та кардигани, як відомо, важко прати через усідання, вони можуть розтягуватися і вицвітати.

Пише - джерело.

Якщо протягом останніх кількох днів ви неодноразово носили один і той самий вовняний светр або кардиган, можливо, варто його добре випрати.

Як прати улюблені делікатні вовняні речі, щоб уникнути усідання, втрати форми й кольору, Еxpress.co.uk розповідає експерт із тканин.

Прочитайте, що написано на етикетці
Перед пранням завжди краще перевірити етикетку з догляду на вовняному виробі. Це дасть важливу інформацію про те, як чистити одяг і доглядати за ним. Завжди краще дотримуватися інструкцій із догляду, зазначених на етикетці.

Точкове чищення
Якщо на одязі є невелика пляма, спробуйте виконати точкове чищення, а не прати одразу весь виріб. Промокніть пляму сумішшю теплої води і прального порошку, але не тріть її, оскільки це може пошкодити волокна. Для чищення плям обов’язково використовуйте чисту білу тканину або губку для акуратного промокання плями. Промийте чистою водою і промокніть рушником.

Читайте також:  В Київстар, Vodafone та lifecell скоро зникнуть sim-карти

Як прати вовняні светри вручну
Спочатку наповніть раковину теплою водою (не гарячою) та додайте невелику кількість м’якого засобу для прання вовни. Переконайтеся, що засіб добре розчинився у воді.
Потім обережно занурте вовняний светр у воду і обережно струшуйте його в ній, намагаючись не викручувати, не скручувати і не терти річ занадто сильно, оскільки це може призвести до збивання та усідання.
Дайте светру помокнути близько 10-15 хвилин, а потім промийте його прохолодною водою до повного видалення мийного засобу. Важливо, щоб ви були дуже обережними під час цього процесу.
Відтисніть воду із джемпера, загорнувши його в чистий сухий рушник, знову намагаючись не перекручувати і не відтискати.
На вовняних светрах з часом можуть утворюватися ковтунці – маленькі нечіткі кульки, які можна акуратно видалити за допомогою бритви для тканини або каменя для светра.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: