facebook

Як прати вовняні речі, щоб вони не псувалися: розповідає експерт із тканин

Холодної пори року питання прання вовняних речей постає особливо актуально, адже светри, джемпери та кардигани, як відомо, важко прати через усідання, вони можуть розтягуватися і вицвітати.

Пише - джерело.

Якщо протягом останніх кількох днів ви неодноразово носили один і той самий вовняний светр або кардиган, можливо, варто його добре випрати.

Як прати улюблені делікатні вовняні речі, щоб уникнути усідання, втрати форми й кольору, Еxpress.co.uk розповідає експерт із тканин.

Прочитайте, що написано на етикетці
Перед пранням завжди краще перевірити етикетку з догляду на вовняному виробі. Це дасть важливу інформацію про те, як чистити одяг і доглядати за ним. Завжди краще дотримуватися інструкцій із догляду, зазначених на етикетці.

Точкове чищення
Якщо на одязі є невелика пляма, спробуйте виконати точкове чищення, а не прати одразу весь виріб. Промокніть пляму сумішшю теплої води і прального порошку, але не тріть її, оскільки це може пошкодити волокна. Для чищення плям обов’язково використовуйте чисту білу тканину або губку для акуратного промокання плями. Промийте чистою водою і промокніть рушником.

Читайте також:  Чотири помилки під час миття голови: зірковий перукар благає їх не припускатися

Як прати вовняні светри вручну
Спочатку наповніть раковину теплою водою (не гарячою) та додайте невелику кількість м’якого засобу для прання вовни. Переконайтеся, що засіб добре розчинився у воді.
Потім обережно занурте вовняний светр у воду і обережно струшуйте його в ній, намагаючись не викручувати, не скручувати і не терти річ занадто сильно, оскільки це може призвести до збивання та усідання.
Дайте светру помокнути близько 10-15 хвилин, а потім промийте його прохолодною водою до повного видалення мийного засобу. Важливо, щоб ви були дуже обережними під час цього процесу.
Відтисніть воду із джемпера, загорнувши його в чистий сухий рушник, знову намагаючись не перекручувати і не відтискати.
На вовняних светрах з часом можуть утворюватися ковтунці – маленькі нечіткі кульки, які можна акуратно видалити за допомогою бритви для тканини або каменя для светра.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: