facebook

Як часто можна робити манікюр без шкоди для нігтів

Для кожної жінки важливо, щоб її руки були доглянуті, а для цього треба робити манікюр.

Пише - джерело.

Багатьох жінок цікавить, як часто його можна робити, щоб не пошкодити нігтьову пластину і завжди мати акуратний вигляд. Відповідь залежить від виду манікюру – чи це звичайний гігієнічний манікюр, чи покриття гель-лаком, який сохне під ультрафіолетом.

Як часто можна робити гігієнічний манікюр
Як часто робити звичайний манікюр, залежить від багатьох факторів: від здоров’я нігтів, виду роботи, яку виконує їх власниця, від можливих механічних пошкоджень. Якщо доводиться мити посуд без рукавичок, а ще гірше – користуватися різноманітними хімічними реактивами, працювати з землею тощо, без регулярного манікюру руки матимуть жахливий вигляд.

Домашній манікюр можна робити раз на тиждень, для цього треба мати спеціальні манікюрні ножиці, пилочки різної жорсткості, масло для кутикул тощо.

На професійний манікюр треба ходити раз на 10-14 днів. У такому разі нігті будуть доглянутими на вигляд. Загалом частота манікюру залежить від організму та способу життя. Якщо жінка чи чоловік, яким також потрібно доглядати за нігтями, працюють з людьми, постійно на публіці, їм треба робити манікюр раз на 9-14 днів. Людям з уповільненим зростанням нігтів і кутикули, які люблять натуральні кольори, можна робити манікюр з інтервалом до місяця.

Читайте також:  Позбуваємося неприємного запаху з каналізації без хімії: п'ять способів

Як часто можна робити манікюр гель-лаком
Покриття шелаком є хорошим варіантом для гарного вигляду нігтів, адже він не втрачає краси за жодних обставин тривалий час. Але як часто можна покривати нігті гель-лаком, чим він шкідливий для нігтьової пластини?

З одного боку, гель-лак, на відміну від звичайних лаків, не містить шкідливих хімічних речовин, як-от толуол і формальдегід, і захищає нігті від розшарування.

З іншого боку, гель-лак пересушує нігті, внаслідок чого вони можуть тріскатися. Крім того, тривале носіння лаків заважає нігтям дихати. Внаслідок цього вони не отримують достатньої кількості кисню і втрачають власний захисний шар. Саме тому після знімання покриття гель-лаком нігті часто мають тьмяний вигляд і жовтуватий відтінок.

Щоб цього не було, нігтям потрібно давати відпочинок, робити перерву від лаку, шелаку, нарощених нігтів.

Як часто і правильно робити перерви між манікюром
Крім того, що нігті під лаком не дихають, вони, як стверджують дерматологи, найбільше страждають навіть не від самого покриття лаком, а від його знімання. Тому фахівці рекомендують після 3-4 процедур нанесення гель-лаку давати їм відпочити кілька тижнів – покривати їх лікувальним базовим покриттям, відмовитися від будь-якого лаку, якщо нігті слабкі й сухі. Відновити їх допоможуть спеціальні маски з натуральними оліями, наприклад, чайного дерева. Вони зволожать нігті, нададуть здорового вигляду та натурального рожевого відтінку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: