facebook

Виїзд з України до дітей під час мобілізації: кого з чоловіків випустять та які треба документи

В Україні у зв’язку з мобілізацією в армію низка вимог для виїзду з країни багатодітних батьків, зокрема військовозобов’язаних чоловіків.

Пише - джерело.


Про це повідомив представник Держприкордонслужби, полковник Ігор Матвійчук.

Йдеться про батьків, на утриманні яких перебувають 3 і більше дітей віком до 18 років і якщо діти перебувають за кордоном. При цьому полковник наголосив, що визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей.

Для виїзду з країни потрібні: 1) свідоцтва про народження трьох і більше дітей або 2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю цих дітей та, відповідно, свідоцтва про народження цих дітей, або 3) рішення суду про розірвання шлюбу та визначання місця проживання дітей з батьком або 4) рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки про визначення місця проживання дітей із батьком або 5) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

Читайте також:  Відстрочка не допомогла: на Харківщині мобілізували студента денної форми

У випадку, якщо батько не проживає однією сім’єю з дітьми, потрібно надати докази їх утримання: рішення суду про призначення аліментів на утримання та довідку з виконавчої служби про відсутність заборгованості зі сплати аліментів.

Якщо всі перелічені документи є в додатку “Дія”, їх також можна використовувати при виїзді з країни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: