facebook

В Росії ще є сили для наступу: чого чекати найближчим часом

Росіяни ще можуть піти в наступ, їхня тактика не змінилася. Загарбники прагнуть просунутися на Донбасі, тому зараз створюють провокації біля Авдіївки та Марʼїнки, аби відволікти наших військових від Сіверська та Бахмута.

Пише - джерело.


Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий аналітик Сергій Грабський.

“Треба розуміти, що противник має певні обмеження в кількості саме підготовленого та навченого особового складу. Але наступальний потенціал вони поки що мають, і це дозволяє їм продовжувати відчайдушні спроби просуватися на тому чи іншому напрямку. Навіть більше скажу, що протягом останньої доби, і це так само було підкреслено спікером нашого військового відомства, вони спробували розгорнути активні бойові дії на напрямках Марʼїнки та Авдіївки”, – пояснив Грабський.

На думку аналітика, ці дії окупантів мають більш відволікаючий характер з метою відтягнення наших сил та засобів від основних точок напруженості.

“Від Сіверська та, головне, від Бахмута. Таким чином, противник загалом тактику не змінив, він, може, змінив трошки інтенсивність ведення бойових дій, змінив інтенсивність обстрілів, тому що наші ювелірні удари по обʼєктах противника все ж таки зменшують його оперативні запаси. Не дають противнику можливість використовувати артилерію так широко, як він це робив буквально ще два тижні тому”, – наголосив експерт.

Читайте також:  Стосується всіх, хто постраждав від війни: у Кабміні надали список допомоги, що можна оформити

Загалом тактика росіян зберігається. Противник прагне видавити наші підрозділи з оборонних позицій, намагаючись захопити метр за метром нашу землю.

“Треба розуміти, що для противника Сіверськ на сьогодні є одним із ключових завдань, і вони концентруватимуть сили для того, щоб здійснити наступ в районі Сіверська, це є очевидним. Наскільки буде ефективним цей наступ, залежить від дуже багатьох факторів, але треба розуміти, що в даному випадку Сіверський Донець є такою водною перешкодою для них. Здійснити маневр так, щоб обійти Сіверськ з іншої сторони, прорватися, буде достатньо складно. Тому вони будуть змушені продовжити наступ у лоб на Сіверськ. Що їм вдасться зробити, побачимо буквально найближчими днями”, – резюмував Грабський.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: