facebook

Вчені пояснили, чому деякі люди не хворіють на COVID-19: відкриття допоможе знайти нові вакцини

Вчені з’ясували, що є люди, які зазнавали впливу коронавірусу, але не заражалися ним. Дослідження показало, що це пов’язано із збільшенням Т-клітин, які реагували на COVID-19.

Пише - джерело.

Це так звані клітини пам’яті від попередніх інфекцій, спричинені іншими сезонними коронавірусами, які призводять, наприклад, до застуди. Вони й захищали від коронавірусу, йдеться у дослідженні.

Фахівці пояснили, що імунні клітини “винюхують” білки в механізмі реплікації – ділянки коронавірусу, спільної з сезонними коронавірусами, щоб інфекція зникла на ранній стадії.

“Це дослідження визначає новий проміжний результат – досить впливу вірусу, щоб активувати частину вашої імунної системи, але недостатньо для прояву симптомів, виявлення значних рівнів вірусу або встановлення відповіді антитіл”, – сказав доцент біомедичних технологій в Університеті Редінг Олександр Едвардс.

Читайте також:  Смертельний та небезпечний: вчені оцінили патогенність наступного штаму COVID-19

Вчений додав, що висновки цього дослідження можуть мати вирішальне значення під час розробки вакцини від коронавірусу іншого типу.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, президент України Володимир Зеленський закликав українців вакцинуватися. Також він заявив про готовність медичної системи до навантаження, але просить громадян не відчувати це на собі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: