facebook

Словаччина тестує все населення на Covid: у містах довжелезні черги

У Словаччині розпочалося загальнонаціональне тестування населення на наявність коронавірусу.

З самого ранку люди вишикувались у довжелезні черги. Про це повідомляє Aktuality.

Пише - джерело.

“Місця, де можна здати аналіз, почали працювати о 7 ранку і зачиняться о 22. У містах із самого ранку почали формуватись затори і черги охочих здати тест, що можна буде зробити в рамках першого етапу тестування також і в неділю, 1 листопада. У деяких місцях, зокрема у Братиславі, в черзі довелось очікувати годинами. До операції на підмогу медикам залучено армію”, – сказано в повідомленні.

Як зазначається, люди проходять швидке тестування на антиген, результати якого сповіщають у запечатаному конверті протягом 15-30 хвилин. Тести на антиген дають швидкі результати, але не вважаються настільки надійними, як ПЛР-тест.

Читайте також:  Лікар назвав дату, коли в Україні закінчиться пандемія коронавірусу

“Уряд хоче перевірити на Covid-19 всіх, хто старший ніж 10 років”, – йдеться в повідомленні.

У випадку якщо людина отримає позитивний результат тесту, вона повинна самоізолюватися на 10 днів. Той, хто відмовляється здати тест, теж повинен самоізолюватись, за порушення карантину загрожує штраф. Водночас, людина з негативним результатом тесту звільняється від комендантської години, яка буде введена з понеділка.

Варто зазначити, що Словаччина є першою країною такого розміру, яка проводить загальнонаціональне тестування. Населення країни складає близько 5,5 мільйонів осіб.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: