facebook

В Україні знову скандал з Євробаченням та РФ: хлопчика не пустили на конкурс

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовила в участі 12-річному волинянини Максима Ткачука у відборі на конкурс Дитяче Євробачення-2020, який запланований у листопаді у Варшаві. Приводом для цього рішення стала участь хлопчика у конкурсі, в організації якого нібито брала участь Росія. Про це повідомив у Facebook голова правління НСТУ Зураб Аласанія, передає УНН.

“Максим Ткачук, волинський школяр 12 років, сирота, взяв участь в конкурсі “Stars of the Albion”, в Лондоні з піснею “Смуглянка”. Переміг. Це було в лютому-березні 20-го року. Його бабуся подала документи на конкурс Дитяче Євробачення, де не вказала участь в лондонському конкурсі“, — повідомив Аласанія.

Пише - джерело.
Читайте також:  У Франківську жінка відсвяткувала 100-ліття. ФОТО

Він нагадав, що за правилами дитячого Євробачення, зокрема, “учасник гарантує, що не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора”.

“Конкурс “Stars of the Albion“, 28.02.2020 – 01.03.2020 був співорганизований конторою “Русский дом/Представительство Россотрудничества в Лондоне“. Ця організація є органом виконавчої влади РФ. Правила порушено. Участь в Євробачені скасовано”, — відзначив Аласанія.

Додамо, в Україні не вперше скандал, пов’язаний з РФ та Євробаченням. Так, українська співачка Maruv, переможниця нацвідбору Євробачення-2019, не взяла участі у конкурсі на тлі того, що активно гастролювала в Росії останнім часом.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: