facebook

Агресія, бійки та страх: франківська медсестра показала, як проходить робочий день у черговій міській лікарні (ВІДЕО)

Працівниця Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Катерина Масляк розповіла про типових пацієнтів з алкогольним отруєнням.

Пише - джерело.

За словами медсестри, ці пацієнти як правило агресивні та збуджені, а ще не завжди ідуть на контакт, інформує Фіртка.

“Ургентний день: людей багато, 16:00 – зміна, яка нам допомагала на поліклініці уже збирається додому, а мені з моїми 55 кг і ще моїй напарниці медсестрі з її 50 кг швидка привозить пацієнта в алкогольному сп’янінні (вживав 3 дні від Петра), з гострим розладом психіки: пацієнт збуджений, агресивний, на контакт іти не бажає. Такого пацієнта привозять на приймальний покій ургентної лікарні (сьогодні нам і так через день), тож ми повинні за нього відповідати. Ні на крок від пацієнта відійти неможливо. На сібазон не реагує взагалі. Капати намагалися – крапельницю вирвав. З кушетки вистрибує, агресує. Ще два сібазони – ефекту дали “нуль”. А ми не можемо від нього відійти, бо людина може зробити та собі шкоди, що буде на нашій відповідальності”, – пише Катерина Масляк.

Інші пацієнти, за словами медсестри, які прийшли та потребують лікування чи огляду, стоять шоковані в коридорі та дивляться на весь цей ЦИРК.

“У всіх в очах запитання: чому таких пацієнтів привозять в чергову міську лікарню?“, – пише жінка.

Читайте також:  На Прикарпатті молодь ремонтує церковну резиденцію (ВІДЕО)

На підтвердження своїх слів жінка виклала відповідний пост та відео у соціальній мережі Фейсбук.

“Коли вже нарешті будуть зміни і цих пацієнтів госпіталізовуватимуть у відведене їм місце? Коли вже працівники чергових лікарень зможуть перестати з острахом чекати вечора чи свят, щоб на зміну не привезли такого пасажира? А якщо таких змін не буде, то коли працівники приймальних відділень отримуватимуть надбавку за моральну шкоду, витрачені нерви, постійний страх, що той чи інший алкоголік/залежний їм нанесе шкоду”, – додає Масляк.

Вона додала, що люди з алкозалежністю вже неодноразово ламали техніку, затівали бійки як між собою так і з персоналом.

“Це відділ, де медичний персонал повинен надавати допомогу хворим, у яких є патологія, що загрожує життю! Це відділ, де медичні сестри повинні робити кардіограму, міряти тиск, забирати аналізи, проводити капання, а не чергувати біля входу в палату цих VIP хворих, напоготові, що один з них зірветься, впаде чи почне ламати ліжко, чи можливо вони поб’ються! Це відділ, де санітарки (це зазвичай жінки 60+, які працюють за 2 500 грн) повинні возити пацієнтів на огляди: рентген, КТ, УЗД; віддавати аналізи до лабораторії, а не прибирати, вибачте, всі ті гидоти, які виходять з цих людей! Навіщо цих пацієнтів звозити нам?”, – обурюється медсестра.

(Увага: на відео присутня ненормативна лексика)

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: