facebook

В Івано-Франківську відкрили прихисток для діток, яких тимчасово вилучили у батьків

При монастирі сестер Василіянок запрацювала Світлиця святої Мокрини. У центрі зроблено все, щоби діти із сімей, які опинилися в тяжких життєвих обставинах, почувалися комфортно та безпечно.

Пише - джерело.

«На даний період є питання влаштування дітей у центри до періоду, коли ми повернемо дитину в біологічну сім’ю, чи до періоду встановлення судом рішення про позбавлення чи до надання статусу дітей-сиріт. Ми впевнені, що їм тут буде добре, в любові, в теплі. І вони будуть мати такий період підготовки до своєї сім’ї», – розповідає начальниця Служби у справах дітей Ірина Рохман.

Цілодобово із дітками у центрі перебуватимуть сестри-монахині. Світлицю Святої Мокрини вони вже називають дитячим містечком, адже тут є все необхідне для відпочинку та навчання діток.

«Для соціально-реабілітаційного центру сестри відвели два поверхи. Це частина монастиря Сестер Василіянок. І на цьому поверсі є спальні для дітей, ігрова кімната, навчальна кімната, окрема кухня і канцелярія, і, звичайно, кімната сестер, які будуть ними опікуватися», – розповідає детальніше про центр сестра чину Святого Василія, кураторка Світлиці Святої Мокрини сестра Вероніка.

Це вже не перший центр для дітей, створений спільно з Українською Греко-Католицькою церквою. Світлиця Святої Мокрини співпрацюватиме безпосередньо зі Службою у справах дітей та містом. Зараз у часі війни через напружену ситуацію в країні, негаразди у родинах почастішали, а через різні психологічні та психічні кризи батьків страждають насамперед діти, каже міський голова Руслан Марцінків.

«Сьогодні є ряд центрів: це і будинок Милосердя, це наш центр, який працює на Набережній, але відкриття ще одного такого центру також є дуже важливо, що у співпраці з церквою вдалося відкрити такий центр і вже перші дітки, на жаль, туди поступили. Ми спільними зусиллями будемо робити усе, щоби дітки залишалися в родинах, але, якщо, не дай Боже, такі речі відбуваються, коли дітки вилучаються з сімей, то дітки будуть перебувати в теплі, в гаразді і в любові. Тому дякую УГКЦ, яка в черговий раз робить соціальний проект, а місто активно підтримує», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також:  На Івано-Франківщині понад 330 тисяч людей у березні отримають проіндексовані пенсії

Наразі тут вже живуть двоє дошкільнят, яких тимчасово вилучили із родин. Найближчим часом у Світлиці Святої Мокрини житимуть 8 діток, родини яких опинилися у тяжких життєвих обставинах. Відтак, сестри переконують, дитяче містечко зможе прийняти усіх діток, яким необхідна буде допомога. До того ж, тут немає обмежень за віком. Сестри однаково віддаватимуть своє тепло та вселятимуть віру як малюкам, так і підліткам. Тут, в монастирі дітям буде спокійно та безпечно, позаяк сестри мають багаторічних досвід виховання діток.

«Я думаю, вони тут найдуть і любов, і ласку, і підтримку, і допомогу, щоби вони виросли справжніми, добрими і гарними людьми. Нехай Всемилостивий Господь благословляє їх. Сьогодні я направду щасливий тим, що ми в такий спосіб всі разом допомагаєм одні одним пережити ці важкі часи, послужити нашим найменшими, тим, яким найбільше потрібна», – каже архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: