facebook

Українців відзавтра зможуть штрафувати на 255 грн за неносіння масок

Закон №1000-IX, що передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок чи респіраторів, що закривають ніс та рот, опубліковано в газеті Верховної Ради “Голос України” від 20 листопада. Він набирає чинності вже у суботу, 21 листопада, коли знову почне діяти “карантин вихідного дня”, повідомляє УНН.

Йдеться про закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року.

Пише - джерело.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 21 листопада.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

Читайте також:  "Спонсорувати свиней не збираюся": у школі під Дніпром розгорівся скандал через побори

Так, штрафи до 255 грн для тих, хто ходить у приміщеннях або їздить у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, стосуються і неправильного носіння масок чи респіраторів.

В Офісі Президента зауважили, що закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України.

Документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров’я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів, запевнили в ОП.

Додамо, у МОЗ на тлі невтішної статистики щодо поширення COVID-19 закликають дотримуватися трьох простих правил – дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами.

Нагадаємо, в Україні на 19 листопада було зафіксовано вже 583 тисячі випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст випадків за добу – вперше понад 13 тисяч, абсолютний антирекорд для країни.

Голова МОЗ Максим Степанов, коментуючи темпи поширення коронавірусу, зазначав, що ситуація швидко перетворюється зі складної у катастрофічну, і легко пройти другу хвилю не вдасться.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: