facebook

Україна готова погодитися на 4 вимоги РФ з 6, – Ердоган

Україна готова погодитися на чотири вимоги росіян із шести. Зокрема, відмовитись від членства в НАТО й визнати російську як другу державну.

Пише - джерело.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на УП.

“Гадаю, у перемовинах є консенсус щодо чотирьох пунктів. Перший пункт стосується вступу України в НАТО. На початку Україна наполягала на членстві в Альянсі, але невдовзі Зеленський почав говорити про можливість відмови. Другий пункт стосується визнання російської мови як офіційної. Зеленський погодився і з цим. Російською мовою і так говорять практично на всій території України. У цьому плані проблем немає”, – сказав він.

Читайте також:  У Луганській області під час бійки в школі семикласника вдарили ножем

За словами турецького президента, певне порозуміння є щодо поступок України стосовно “демілітаризації” як третього пункту. Водночас він додав, що аж ніяк не йдеться про цілковите роззброєння України.

Далі, четвертий пункт стосується колективної безпеки, де, за словами Ердоґана, Україна проявила “позитивний підхід”.

Однак, Ердоган заявив, що Україна не обговорює п’ятий і шостий пункти вимог росіян, а саме визнання російської окупації Криму та окремих районів Донеччини та Луганщини.

Турецький президент сказав, що Зеленський нібито ладний провести референдум щодо Донбасу. Ердоган також розкритикував західних лідерів за недостатню рішучість в засудженні російської окупації Криму в 2014 році.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: