facebook

Звʼязали руки, а потім вбили: окупанти стратили полонених бійців ЗСУ – фото 18+

Російські окупанти вчинили ще один воєнний злочин в Україні: на Токмацькому напрямку вони розстріляли полонених бійців ЗСУ. Захисники були із зав’язаними руками, тож вони не могли оборонятися. Частину вбивць вже вдалося ліквідувати.

Пише - джерело.

Про розстріл полонених бійців ЗСУ розповів військовий волонтер Сергій Стерненко. Він також пояснив, що вбиті захисники могли належати до підрозділів Нацгвардії.

Play Video
За словами Стерненка, бійців ЗСУ росіяни вбили декілька днів тому. У всіх були руки зав’язані за спиною. За шевронами ідентифікували, що бійці служили у підрозділах Нацгвардії. Стерненко наголосив, що світ повинен побачити ті страшні воєнні злочини, які вчиняють окупанти в Україні. Також він додав, що за вбитих захисників вже помстилися українські воїни та опублікував фотографії вбитих бійців.

Не перша страта українських полонених
Український полонений Олександр Мацієвський став Героєм України після того, як встановили особу військового з відео, що не здався росіянам. На вимогу зняти шеврон, українець зробив останню затяжку цигарки й відповів: “Слава Україні!”. Росіяни з автомата майже упритул його розстріляли, вбивши Мацієвського. Коли відео з’явилось у соцмережах, глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся до прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана і закликав розпочати розслідування вбивства українського військовополоненого. Українці тим часом влаштували флешмоб “Герою Слава!” – відповідаючи загиблому Герою, який вразив своєю незламністю мільйони людей в Україні та світі.

Читайте також:  Кислиця порадив Лаврову звернутися за психіатричною допомогою

Також на початку квітня у мережах з’явилось відео страти невідомого українського бійця. Росіяни катували його та відрізали голову ще живому.

Раніше в Офісі ООН із питань справ людини заявляли, що припускають, що відео вбивства українського військового Мацієвського є автентичним. Речниця організації підтверджувала, що на основі попередньої оцінки, це відео може бути справжнім. Але водночас в ООН хотіли провести додаткову експертизу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: