facebook

У Європі масово скасовують авіарейси: які причини

Виверження вулкану Етна та страйки працівників спричинили масове скасування рейсів в Європі.

Пише - джерело.

У Європі авіакомпанії скасовують тисячі рейсів через виверження вулкану Етна в Італії, через який Сицилію накрив дощ із попелу, а найближчий аеропорт закрився.

Про це повідомляє сайт SchengenVisaInfo.

За даними Національного інституту геофізики та вулканології Італії, попіл випав на Катанію – найбільше місто в регіоні.

Багато рейсів, які вилітали з аеропорту Катанії, які мали прибути вчора, були скасовані або перенаправлені до аеропорту Комізо. Частина рейсів була виконана вранці, а більшість – перенесена.

Крім виверження вулкану, Італія має справу зі смертоносними повенями в північному регіоні Емілія-Романья, внаслідок яких загинули 15 людей і 36 тис. були евакуйовані.

У той час, як Італія зіткнулася з природними катаклізмами, інші країни мають справу зі страйками, які перешкоджають авіасполученню та польотам, що впливає на тисячі пасажирів.

Нещодавно пілоти Air Europa, третьої за величиною іспанської авіакомпанії, оголосили кілька страйків, які відбудуться найближчими днями. Ці страйки сталися після того, як Міністерство транспорту оголосило про виконання закону, який зобов’язує персонал авіакомпанії виконувати щонайменше 90% рейсів, незалежно від того, чи вони страйкують.

Читайте також:  Росія – держава-спонсорка терoризмy: чи ухвалять США це рішення і що це означає

На думку іспанських профспілок, цей закон порушує право працівників на страйк. Крім того, пілоти Air Europa скаржаться, що незважаючи на те, що ціни на квитки зросли на 54%, їхня зарплата залишилася на тому ж рівні, що свідчить про те, що лише керівники авіакомпаній отримують вигоду від збільшення доходу.

З іншого боку, інспектори Служби у справах іноземців і прикордонних служб (SEF) оголосили страйк, перешкоджаючи польотам мандрівників, які прибувають і вилітають з аеропорту Лісабона (Португалія – ред.). У той час, як в інших країнах страйки тривають довше, страйки в Португалії заплановані переважно на вихідні та на коротші періоди часу, від 5 до 10 ранку.

Хоча у Франції взяли паузу в протестах проти реформи пенсійного віку, але очікується, що наступного місяця, особливо в червні, відбудуться нові протести, які неминуче вплинуть на туристичний сектор, оскільки це початок літнього сезону, коли збільшується потік туристів до країн на відпочинок.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: