facebook

У водіїв аж ноги пом’якшили від сюрпризу: ціни на АЗС різко знизяться – озвучено цифри

На скільки може подешевшати пальне.

Пише - джерело.

Передбачається, що ціни на дизельне паливо на АЗС в Україні знизяться на значну величину, можливо на 5-7 грн/л.
Цей прогноз був висловлений аналітиком профільного видання “Нафторинок” Олександром Сиренком у коментарі для OBOZREVATEL. Він також нагадав, що напередодні знизилися світові ціни на нафту.

“На оптовому ринку є пропозиції щодо дизпалива, його можна купити по 30,90 грн. За рік це рекордно низька ціна оптова. Якщо ми раніше говорили, що роздрібний ритейл може посунутись на 2-3 грн, то зараз я сміливо кажу, що це 5-7 грн. І це буде заробіток, який був у першому кварталі на заправках”, – каже Сіренко.

Як зазначив експерт, напередодні нафта суттєво знизила цінову політику, фахівці зафіксували різкий стрибок. За його словами, зараз у мереж з продажу палива з’явилася можливість зробити крок у напрямку зниження вартості пального.

Читайте також:  Домашній глінтвейн: простий рецепт ароматного напою

“Цей крок не має бути 50 копійок, 1 грн або навіть 2 грн – це зараз навіть не вважається. Ми вранці вважали, що одна з мереж торгує дизпалива з націнкою в 69%. Це навіть не 30% маржа, а 69%. ми чекаємо?”, – підкреслив він.

На початку квітня експерти прогнозували подорожчання палива на українських АЗС. Незважаючи на те, що водіїв радувала на той момент вартість пального, фахівці попереджали, що ціна може зрости до 60 грн. за літр палива. За розрахунками Інституту соціально-економічної трансформації, власникам транспортних засобів варто бути готовими до подорожчання палива на 5-7 грн за літр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: