facebook

У ШКОЛЯРКИ ДІАГНОСТУВАЛИ РІДКІСНУ ФОРМУ РАКУ: ЯКИЙ СИМПТОМ ВОНА ПРОІГНОРУВАЛА

Зараз школярка готується пройти другий курс хіміотерапії.

Пише - джерело.

17-річній Грейс Каллаган із Глазго поставили діагноз нейробластома через два тижні після того, як їй виповнилося 16 років у травні 2021 року.

Школярка вперше помітила новоутворення на животі ще у грудні 2020-го, але спочатку його ігнорувала. Про це пише Daily Record.

Однак після того, як Грейс почала відчувати біль у грудях та ребрах, вона зрозуміла, що має пройти обстеження.

Зараз Грейс проходить черговий курс хіміотерапії, але каже, що лікарі дізнаються, чи було лікування успішним лише наступного місяця.

“До того, як мені поставили діагноз, я була дуже активною — мені подобалося ходити до спортзалу, і я була у шкільній команді з нетболу. Я завжди гуляла з друзями та ніколи не була вдома. Коли я дізналася, що маю рак, це було божевіллям. Я не знала, що робити з собою, це здавалося нереальним. Під час лікування я все ще багато робила — ходила на футбольні матчі та концерти. Я просто подумала: “Ніколи не знаєш, що відбудеться завтра”, – поділилася дівчина.

Читайте також:  Як визначити легкий перебіг COVID-19: головні симптоми

Під час лікування у Грейс виникли деякі ускладнення, у тому числі блокування кишківника після перегину під час 12-годинної операції з видалення пухлини у березні 2022 року, внаслідок чого їй довелося перенести додаткові операції.

Імунотерапію також довелося призупинити після того, як у грудні минулого року у Грейс почалися судоми.

Тепер школярка каже, що все, що вона може зробити, це почекати, щоб дізнатися, чи цей курс лікування був успішним. В іншому випадку їй доведеться звернутися за подальшим лікуванням до спеціалізованої лікарні в Англії або подумати про участь у клінічному випробуванні.

Попри те, що вона постійно перебувала в лікарні, Грейс примудрялася не відставати від своїх шкільних занять і зараз складає вищі іспити. Після школи дівчина хоче стати медсестрою: “Це те, чим я завжди хотіла займатися. Було б дуже приємно віддячити”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: