facebook

Лікар пояснила, чому ПЛР-тести до 30% дають помилково негативні результати

ПЛР-тести на COVID-19 можуть мати до 30% помилково негативні результати, тому що все залежить від дози збудника, чим забирали матеріали та як. Про це інфекціоніст, доктор медичних наук, Ольга Голубовська сказала під час виступу на Українському жіночому конгресі, передає кореспондент УНН.

Пише - джерело.

“Справа вся в тому, що до 30% мають помилково негативні результати ПЛР. Ось цієї полімеразно-ланцюгової реакції… Тому що залежить все від дози збудника, більша кількість його знаходиться глибше, а не тут десь (в носі і в горлі – ред.). Як забрали матеріал, чим забрали матеріал. У всьому світі був дефіцит навіть цих паличок, тому що вони повинні бути особливі. Якщо ви ватними якимись тампонами візьмете, то толку ніякого не буде. Буде контамінація незрозуміло яка, будуть хибнопозитивні результати”, – сказала Ольга Голубовська.

Читайте також:  Сонце і вітамін D - найкраща профілактика коронавіруса

Як писав УНН, в Україні вже 677 тис. випадків COVID-19, за добу антирекорд – 15 331.

Раніше повідомлялося, що Голубовська підтримала введення повного локдауну через пандемію COVID-19.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я вважають, що українські ІФА-тести на антиген зможуть стати альтернативою складному і дороговартісному ПЛР-тестуванню.

Окрім того, вітчизняні тести на антиген методом ІФА вчених “Діапроф-Мед” значно чутливіші та точніші, ніж експрес-тести на антиген.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: