facebook

У школах пропонують змінити час початку уроків заради здоров’я дітей: “Почуваються краще”

Вчені пропонують змінити час початку уроків у школах заради здоров’я дітей

Пише - джерело.

Boy student sleeps during lessons in his classroom

Дітям, а особливо підліткам, дуже важливо гарно виспатися. Якби заняття в школах починалися пізніше, це б гарно вплинуло на їхнє самопочуття та когнітивні здібності. До такого висновку прийшли вчені з Цюріхського університету (Швейцарія), передає «Наша мама».

На думку спеціалістів, заняття у школі потрібно починати пізніше. Оптимальний час, вважають вони – не раніше 10-11 ранку. Це благотворно вплине на самопочуття та успішність учнів — насамперед підлітків.

Читайте також:  Крим – це Україна! Байден зробив гучну заяву про Росію

Як з’ясувалося, підлітки, які опинилися на дистанційному навчанні в період із березня по червень 2020 року, висипалися краще, адже спали приблизно на годину більше, ніж завжди. При цьому вони набагато краще почувалися, адже підліткам потрібно більше годин сну, ніж дітям, через гормональні зміни у їхньому організмі.

У дослідженнях брали участь майже 9 тисяч підлітків, які навчалися у середніх школах. Виявилося, що діти, які навчалися вдома, могли прокидатися в середньому на 90 хвилин пізніше, ніж решта підлітків, яким доводилося відвідували школу.

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

Однак є й негативні наслідки віддаленого навчання для психіки – діти масово скаржилися на сум і самотність через нестачу спілкування з однолітками.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: