facebook

Італія надасть Україні більше зброї: що увійде до пакета допомоги

Італія готується передати українським Силам оборони додаткову зброю та техніку. Зокрема, до нього увійдуть самохідні артилерійські установки PzH-2000, реактивні системи залпового вогню MLRS, а також 155-мм САУ M109L.

Пише - джерело.

Про це повідомляє La Repubblica.

“Це значний внесок, перш за все, з технологічної точки зору, тому що було передані дві найпотужніші та найсучасніші бойові системи з усіх. Це PzH 2000 та MLRS, які дозволили українським військам перевершити російську артилерію”, — йдеться у виданні.

Також журналісти La Repubblica повідомляють, що останнім рішенням уряд експрем’єр-міністра Маріо Драгі дозволив передачу Україні САУ M109L.

Про які саме РСЗВ (MLRS) ідеться не повідомляється, але ймовірно це M270, пише “Мілітарний”.

“Відомо, що в арсеналі італійської армії є 22 таких РСЗВ частина з яких модернізована до рівня GMLRS”, — зазначає українське видання.

Читайте також:  «Маски не залишаться назавжди»: у МОЗ розповіли, коли чекати скасування маскового режиму

Системи MLRS Україна вже отримала від Німеччини — MARS II та Великої Британії — M270.

Реактивна система залпового вогню M270 MLRS — це оновлена версія американської HIMARS. Вона використовує ті ж ракети із супутниковим наведенням GPS і дальністю до 70 кілометрів. На відміну від HIMARS, боєкомплект якої складає шість снарядів, M270 MLRS несе 12 ракет.

Що відомо
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в уряді нової прем’єрки Джорджи Мелоні висловив підтримку Україні, намагаючись розвіяти побоювання, що Італія може підірвати спротив Європи російському вторгненню.
17 жовтня Україна отримала від Італії новий пакет військової допомоги.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: