facebook

У франківській поліклініці №2 відкрили оновлений рентгенкабінет

У франківській поліклініці №2 відкрили оновлений рентгенкабінет. Тут зробили сучасний ремонт за вимогами держстандартів: необхідні рівні захисту, вентиляція, кондиціонування і всі додаткові елементи, які необхідні для того, щоби апарат працював без нарікань.

«Ми придбали таких два апарати і для другої та першої поліклінік. У першій поліклініці відбуваються ремонти на стадії розробки і допрацювання. Ці апарати новітньої генерації, власне, вони є максимально безпечними для роботи працівників і для здоров’я пацієнтів, окрім того, це апаратура, яка думає сама за себе. Вона вимикається при неправильному рівні температури, або неправильному режимі роботи. Тобто цей апарат продуманий, щоби він працював якомога довше, не перегрівався, і не перезавантажувався. І саме приміщення складається з трьох частин, як цього вимагають стандарти, це є лікарська, апаратна і великий рентгенкабінет», – каже директорка КНП «Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук.
Поміж цим, пояснюють медики, сучасний апарат у десятки разів зменшує променеве навантаження, а результати обстеження відображаються на моніторі комп’ютера за лічені секунди. Як розповідає лікарка-рентгенолог поліклініки №2 Христина Громова, за день на новому апараті зможуть обстежити близько 20-ти пацієнтів.
«Будемо виконувати обстеження планові, так і ургентним пацієнтам, також травматологічні та спеціальні обстеження. Тут вкладена програма, яка виконує якісне рентгенівське зображення, а також зменшене дозоване навантаження на пацієнта. Тут можна проводити обстеження будь-яких органів: кістково-суглобової системи, органів грудної клітки, черепа, практично всі обстеження, які виконуються на рентгенапараті», – каже лікарка-рентгенолог поліклініки №2 Христина Громова.
Також лікарка додає, в оновленому кабінеті однозначно буде комфортніше, швидше та безпечніше приймати пацієнтів. Відтак, медичні заклади Івано-Франківська далі розвиваються. За кілька останніх років у поліклініках та лікарнях громади почали працювати сучасні кабінети з високоточною апаратурою для діагностування та лікування пацієнтів.
«Тут також комп’ютерний томограф, який теж куплений за кошти громади. Наші медичні заклади оновлюються, наші медичні заклади робляться кращими. З нагоди Дня медика всім бажаю нам перемоги і щоби таких відкриттів була максимально велика кількість. Ми стараємось, щоби в кожній поліклініці міста був новий рентгенапарат, і щоби умови праці для лікарів, для медичних працівників, і для наших пацієнтів були достойними», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

The post У франківській поліклініці №2 відкрили оновлений рентгенкабінет appeared first on Місто.

Читайте також:  Двоє киян сходили з Говерли і загубилися. Їх розшукали рятувальники
Пише - джерело.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: