facebook

Ціни на яблука б’ють рекорди

В Україні почався сезон яблук. Цього року із затримкою на 10 днів. Перші яблука сортів “Білий Налив” та “Ерлі Женева” продавці найбільшого у Західній Україні гуртового ринку “Шувар” пропонують по 15-25 грн/кг в залежності від калібру.

Особливістю поточного сезону є не тільки пізній старт, а й рекордно високі ціни на перші яблука. Рік тому перший врожай фермери продавали не дорожче 15 грн/кг

Пише - джерело.

“Для високих цін на старті є кілька причин. По-перше, сезон розпочався без перехідних запасів тогорічного яблука, воно закінчилось ще місяць тому й останні партію врожаю 2019 року виробники продавали по 25-35 грн/кг — рекорд для яблука за всі роки незалежності нашої країни. По-друге, на ринку фруктів конкуренція цього року значно слабкіша, ніж у попередні роки. Сезон кісточкових затягується, врожай цих фруктів та ягід в нашій країні та країнах Європи не найкращій, тому ціни доволі високі. У порівнянні із вартістю абрикосів 35-40 грн/кг ціни на перші яблука виглядають доволі привабливими”, – розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар”.

Читайте також:  В Україні очікують здорожчання продуктів

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: