facebook

Це не миттєвий процес: політолог пояснив, що буде з росією після відставки путіна

Після відставки володимира путіна та зміни влади в росії нове керівництво кремля змушене буде шукати способи, щоб припинити війну в Україні і вийти зі збройного конфлікту. Про це політолог Петро Олещук розповів сайту Realist.online.

Пише - джерело.


На його думку, новим російським лідером не може бути хазяїн ПВК “Вагнер” Йосип Пригожин чи міністр сільського господарства, син секретаря радбезу росії Миколи Патрушева – Дмитро Патрушев, адже це “досить фантастичний сценарій”.

“Але я думаю, що нова влада муситиме шукати, як їм з цієї війни вийти, тому що їм треба буде турбуватися за укріплення влади в самій росії. Я переконаний, що одразу після завершення правління путіна вони будуть шукати способи як війну завершити”, – каже політолог.

Читайте також:  В Санкт-Петербурзі ФСБ затримала українського консула

Петро Олещук припустив, главою російської держави можуть поставити якогось формального керівника, щоб знайти шляхи порозуміння із Заходом. Це може бути хтось, хто буде претендувати на продовження лінії путіна.

Втім, на його думку, в кінцевому рахунку це може спровокувати розпад росії.

“Але це не миттєвий процес, – наголосив політолог. – У нас звикли вважати розпад росії чимось подібним до розвалу СРСР. Я вважаю, що цей процес буде набагато складнішим, розтягненим в часі. Але звичайно, що поразка і розуміння того, що імперська парадигма в росії закрита вже остаточно – може призвести до відцентрових процесів в самій росії”.

Експерт нагадав, що так вже було за президентства Дмитра Медведєва (2008-2012).

“Швидше за все, якась подібна реакція може бути саме на продовження поразок у війні. Це буде абсолютно логічно”, – резюмував політолог.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: