facebook

Ситуація з бензином в Україні може різко змінитись у лютому-березні

В Україні знижуються роздрібні ціни на бензин, бо мережі АЗС зробили великі запаси. Проте вже за кілька місяців ситуація може кардинально змінитись, і є ризик дефіциту палива.

Пише - джерело.

В Україні поки що вистачає бензину, ціни падають

Втім, чекати повторення весняно-літньої паливної кризи українцям все ж таки не варто. Такий прогноз озвучив засновник групи Prime Дмитро Леушкін. “Січень переживемо, а ось лютий-березень легкими не будуть. Але, звичайно, такого, як було влітку, теж не буде”, – вважає він.

З таким прогнозом погоджується директор спеціальних проектів НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев. Він нагадав, що у зв’язку із санкціями вироблене в ЄС на основі російської нафти паливо з 5 лютого буде заборонено відправляти на експорт.

Це може створити тимчасовий дефіцит бензину та дизеля у Європі, звідки його українські трейдери. Також, на його думку, складним буде весняний період, коли зросте попит на дизель з боку аграріїв.

Проте поки ситуація залишається більш ніж стабільною. Як зазначив директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, Україна у грудні збільшила імпорт палива, внаслідок чого роздрібні ціни на бензин та дизель почали знижуватися.

Читайте також:  Жодного разу не поцікавилась сином, але ходить з гарним манікюром: у Києві суд починає вирішувати долю хлопчика з нори

За його словами, імпорт бензину в Україну за неповний грудень перевищив показники листопада у півтора рази. Імпорт дизпалива виріс на 10%. “Деякі мережі – вже із запасом на весь січень. Вже почалися “опади” цін, очікується продовження”, – повідомив Куюн.

Ціни на бензин в Україні 30 грудня

Ціни на бензин А-95 в Україні станом на ранок 30 грудня встановилися на середньому рівні 50,62 грн/л. Це вже на 30 коп./л менше, ніж три дні тому, свідчать дані “Всі АЗС”.

Найдорожче бензин коштує у Дніпропетровській області – 52,49 грн/л. Найдешевше – у Чернівецькій, 48,1 грн/л.

Загалом до топ-5 регіонів за найвищою вартістю палива входять такі області:

Дніпропетровська – 52,49 грн/л;
Харківська – 52 грн/л;
Миколаївська – 52 грн/л;
Донецька – 52 грн/л;
Полтавська – 51,99 грн/л.
Топ-5 регіонів із найнижчими цінами такий:

Чернівецька область – 48,1 грн/л;
Запорізька – 49 грн/л;
Київська – 50 грн/л;
Закарпатська – 50 грн./л;
Чернігівська – грн/л.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: