facebook

Студентки Львівського медуніверситету врятували чоловіка, у якого зупинилося серце в трамваї

Студентки 6-го курсу медичного факультету допомогли врятувати 68-річного чоловіка, у якого зупинилося серце у трамваї.

Пише - джерело.

Про це повідомили у пресслужбі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, передає “Еспресо.Захід“.

Вчора, 22 вересня, Христина Библик та Єлизавета Шепель після занять їхали трамваєм №2, коли раптом одному із пасажирів стало погано – він почав втрачати свідомість. Студентки зрозуміли, що у чоловіка проблеми із серцем. За допомогою ще кількох пасажирів, що були поруч, хворого поклали на підлогу і почали його реанімувати.

Як розповіла Єлизавета Шепель, за порадою викладачів Університету завжди возила із собою маску-клапан для штучного дихання. Під час проведення серцево-легеневої реанімації в трамваї він став у пригоді.

Читайте також:  4-річна українка стала зіркою мережі: вона вчить правильно говорити українською

“Саму процедуру штучного дихання проводила Христина Библик, закритий масаж серця допомагав робити ще один пасажир – молодий хлопець, що мав достатньо сил ритмічно давити на грудну клітину пацієнта. Дівчата кажуть, що реанімаційні заходи проводили десь хвилин 10, поки не приїхала швидка. За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі”, – розповідають у пресслужбі університету.

Хворого доправили в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан вдалося стабілізувати. На думку завідувача анестезіолого-реанімаційним відділенням №1 Олега Півня, врятувати життя пацієнтові вдалося передусім завдяки професійним діям дівчатам, що надавали невідкладну допомогу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: