facebook

Схитрувати перед військкоматом тепер не вдасться: медкомісії зазнали змін

Українці тепер не зможуть “знайти” раптову серйозну хворобу, яка дозволить відкосити від армії

Пише - джерело.

Українські депутати ухвалили рішення про законопроекти №9154 та №9158, спрямовані на покращення процесу оформлення медичних документів для військовослужбовців та вдосконалення системи проходження медичних оглядів військовозобов’язаних.

Одна з головних змін стосується роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). Тепер ВЛК працюватимуть не лише в межах Територіальних центрів комплексної медичної допомоги (ТЦК), а й у цивільних медичних закладах, таких як лікарні та поліклініки.

Це дозволить забезпечити зручний доступ до медоглядів для військовозобов’язаних.

Крім того, працівникам ВЛК буде виділено окреме фінансування для проведення медичних оглядів військовозобов’язаних громадян. Це дозволить забезпечити ефективну та якісну роботу ВЛК.

Читайте також:  “Росії буде набагато складніше”: генерал Збройних сил США дав прогноз на зимову фазу війни

З метою зручності військовозобов’язані матимуть можливість записатися на певний час у рамках електронної черги, щоб не доводилося затримуватись з медустанови годинами.

Також буде створено гарячу телефонну лінію, яка надаватиме інформаційну підтримку військовослужбовцям. Це дозволить військовим отримувати необхідну інформацію та консультації у разі потреби.

Для покращення обміну документами між ТЦК, військовими частинами та цивільними медичними установами буде налагоджено електронний обмін. Медичні установи, які працюють у складі Міністерства оборони, матимуть доступ до електронних медичних карток пацієнтів цивільних медичних установ. Це дозволить забезпечити доступність та повну інформацію про стан здоров’я військовозобов’язаних.

Внаслідок цих змін військовозобов’язані, у яких раніше не було зафіксовано хронічних захворювань, не зможуть уникнути мобілізації шляхом “раптових” відхилень здоров’я.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: