facebook

Школам радять пропагувати вакцинацію дітей

Освітяни відіграють важливу роль у тому, щоб люди краще розуміли, що таке вакцинація

Пише - джерело.

Школам радять пропагувати вакцинацію дітей
Для обговорення захисту від інфекційних хвороб і вакцинації з батьками або у педагогічному колективі вчителі можуть залучати фахівців-медиків, які відповідатимуть на запитання про щеплення і руйнуватимуть поширені міфи.

Про це під час онлайн-сесії «Імунізація в період пандемії» розповіла представниця Національної служби здоров’я України Тетяна Балтян.

За її словами, щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти до трьох млн дитячих життів.

«Під час пандемії інші інфекційні захворювання нікуди не діваються. Припинення або зменшення планових імунізацій загрожує новими спалахами інфекційних хвороб. Для вироблення адекватного імунітету від деяких хвороб необхідно декілька доз вакцини. Всі вони мають бути зроблені в певний проміжок часу, інакше захист втрачається і може статись спалах іншої інфекції», – розказала Тетяна Балтян.

Також вона наголосила, що це стосується не лише дітей, а і дорослих людей, оскільки від дифтерії та правця необхідно вакцинуватись кожні 10 років.

Читайте також:  Науковці порівняли концентрацію антитіл проти COVID-19 після вакцинації Pfizer i Moderna

«Існує Національний календар щеплень, до якого входить вакцинація від 10 захворювань, з-поміж яких – кашлюк, туберкульоз, поліомієліт, кір. Всі вакцини, які відносяться до календаря щеплень, в Україні роблять безкоштовно – як у державних, так і у приватних медичних закладах, але за умови, якщо цей заклад має контракт із Національною службою здоров’я України і у вас укладена декларація з лікарем», – повідомила експерт.

На її думку, важливу роль у тому, щоб люди краще розуміли, що таке вакцинація і як вона діє, відіграють зокрема освітяни. Одним із найбільш дієвих способів для освітян провести ефективне обговорення вакцинації є залучення фахівця-медика.

«Вчителі можуть запросити лікаря або медсестру, яким вони довіряють, щоб ті розповіли про вакцинацію на батьківських зборах або у педагогічному колективі. Щоб саме фахівці давали відповіді на запитання про вакцинацію і руйнували поширені міфи. Такі обговорення можна робити і онлайн, що актуально у наш час», – повідомила Тетяна Балтян.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: