facebook

Що подарувати на святого Миколая 2023 року: ідеї для батьків, щоб потішити дітлахів

День святого Миколая святкують в Україні 6 грудня за новоюліанським календарем. Ми підібрали для вас ідеї подарунків, щоб порадувати дітлахів.

Пише - джерело.

Українці вірять, що в ніч проти 6 грудня святий Миколай ходить між будинками, щоб покласти під подушки подарунки діткам, які були слухняними і чемно поводилися. А ось неслухняні дітлахи отримують від дідуся лише різочку.

Для батьків цей період досить важкий, адже потрібно подумати, що подарувати на день святого Миколая, щоб потішити свого сина чи дочку. Адже діти вірять в доброго дідуся. І ця віра особливо важлива в важкі часи, які наразі переживає кожен українець.

Що покласти під подушку на Миколая: вибір подарунка
Традиційно, вже на початку грудня діти пишуть святому листа, в якому описують всі свої бажання. Тому батьки можуть скористатися цими записами, щоб дізнатися, що подарувати на святого Миколая. Однак буває, що дитина не хоче ділитися своїми мріями або хоче чогось, що батьки не можуть собі дозволити купити. Тому доведеться проявляти фантазію.

Якщо ви не знаєте, що покласти під подушку на Миколая, варто звернути увагу на такі правила: подарунок повинен бути практичним, корисним, допомагати дитині розвиватися. Діти ж зазвичай очікують чогось цікавого і веселого. Тому спробуйте поєднати приємне з корисним. А ТСН допоможе вам з ідеями подарунків для хлопчиків та дівчаток.

Що подарувати на Миколая: універсальні подарунки

Дуже часто в сім’ях ростуть дівчинка і хлопчик, тому батькам потрібно подумати, чим потішити їх обох та весело провести час в родинному колі. Можна вибрати подарунок на святого Миколая з таких ідей.

Іграшки
Серед дітей такий подарунок вважається найпопулярнішим, адже різні іграшки люблять всі діти: від зовсім малюків до майже підлітків. В магазинах асортимент вражає, проте потрібно також враховувати бажання самої дитини, її вік і стать:

гризунці або брязкальця для найменших діток;
а ось м’які іграшки підійдуть не лише дошкільнятам, але й підліткам;
хлопчикам може сподобатися конструктор, але тут потрібно підбирати за віком: малечі підійдуть дерев’яні варіанти, а ось знамениті LEGO залишаються мрією практично всіх дітей шкільного віку;
щоб дитина розвивалася, взаємодіяла з зовнішнім святом, вибирайте інтерактивні іграшки;
якщо ваша дівчинка любить гратися з ляльками, будиночками або наборами маленької господині, варто звернути увагу на ці варіанти;
більшість хлопчиків із задоволенням отримають машинку, трансформер або набір інструментів.
Солодощі
Різноманітні солодощі — дуже популярний варіант подарунку до дня святого Миколая. Насамперед тому, що їх легко ховати під подушкою. Також всі діти люблять шоколад, цукерки, різноманітні пряники і печиво. Тут головне пам’ятати про смакові вподобання самої малечі.

Що дарують на святого Миколая за українскьми традиціями? Здавна перед самим святом починали готували спеціальні пряники, яких називали “миколайчиками”. Фігурки могли мати форму коників, ялинок, сердець, пташечок, зірок або місяця. Сьогодні все простіше — в магазинах продають вже готові набори на будь-який смак.

Пазли
Якщо ви не знаєте, що покласти під подушку на Миколая, можна звернути увагу на різні пазли. Вони бувають і для зовсім маленьких дітей (від 1,5 року) і зазвичай мають великі деталі. Виготовляють їх, щоб малюк міг вивчити назви тварин, кольори, цифри, букви, пори року. 3D-пазли — дуже популярна іграшка серед дітей будь-якого віку. Вони можуть бути на різну тематику: кадри з мультфільму, супергерої, пейзажі тощо.

Санки-льодянки
Зимове життя дітей важко уявити без санчат. Такому подарунку точно зрадіють всі: хлопчики, дівчатка і навіть їхні батьки. Останнім часом дуже популярними стають санки-льодянки, які ще називають в народі “тарілками”. Вони мають вигляд пластикового диску із ручками і чудово ковзають засніженими горами. Але на таких на тротуарах не покататися, їх краще приберегти для парку чи саду, якщо ви живете в приватному будинку.

Читайте також:  Чи будуть вихідні на травневі свята 2023 року: як відпочиватимуть українці

Цікаві враження
Що подарувати дітям на день святого Миколая, щоб дійсно здивувати? Можна зібратися всією сім’єю і зайнятися чимось цікавим. Наприклад, спекти печиво, яке потім всі разом з’їсте за святковим столом, або створити “театр тіней” вдома. Враження піднімають настрій та позитивно впливають на психіку дитини, що дуже важливо сьогодні.

Що подарувати хлопчику на Миколая

Ранок 6 грудня — момент, якого очікують всі діти, незалежно від віку. Адже так цікаво, що ж їм поклав Миколай під подушку. Так як на батьків ще чекають новорічні свята і витрачання грошей на подарунки не закінчується, можна потішити свого сина невеликим, але приємним сюрпризом.

Книжки
Сучасні хлопчики не просто хочуть, але й люблять читати. Тим більше, що сьогодні можна знайти досить цікаві твори. Головне перед тим, як вибирати, що подарувати дитині на день святого Миколая, поцікавитися, які автори і жанри до вподоби вашому сину.

Набір для експериментів
Хлопчики будь-якого віку людять відкривати щось нове та цікаве. Найбільш популярні сьогодні такі іграшки:

набір для фокусника;
набір юного хіміка або фізика;
набір для археології;
набір із робототехніки.
Підбирайте варіант, який підходить дитині за віком, щоб сину було дійсно цікаво.

Настільні ігри
Виробники пропонують сьогодні різноманітні пізнавальні настільні ігри, які будуть цікаві хлопчикам. Крім того, за допомогою такого сюрпризу ви зможете зібратися всією родиною і весело провести час. Знову ж таки — зверніть увагу на вік дитини. Наприклад, для дошкільнят чудово підійдуть навчальні та логічні настільні ігри.

А ось пригодницькі зацікавлять більш дорослих дітей. Подарувати настільні ігри на день святого Миколая також можна дівчаткам. Але тут варто звернути увагу на більш яскраві варіанти. Сьогодні в спеціалізованих магазинах навіть продаються настільні ігри за мотивами улюблених мультфільмів.

Сучасна техніка
Різноманітні ґаджети все частіше цікавлять сучасних дітей. Якщо ви можете собі таке дозволити, краще вибрати такий варіант. Тим більше, що подарувати на Миколая дітям можна, наприклад, смартгодинник з GPS, щоб завжди знати, де перебуває дитина. І малюку цікаво, і вам спокійніше.

Що подарувати дівчинці на Миколая: ідеї

Солодощі — чудовий варіант не лише для хлопчика, але й для дівчинки, але можна звернути увагу і на інші подарунки.

Розмальовки
Дівчатам дошкільного віку часто дуже подобається розфарбовування картинок. Це ще й дуже корисний подарунок, адже дитина тренує уяву, дрібну моторику і знайомиться зі світом.

Набір для творчості
Якщо більшість хлопців цікавляться різноманітними експериментами, то дівчата люблять творити. Тут можна подумати, що подарувати дитині на день святого Миколая, і обрати один із таких варіантів:

щоб розвивати творчі здібності — олівці, кольоровий папір, фарби;
картини за номерами — вони стають все більше популярними, тут головне підібрати малюнок згідно віку;
для ліплення і розвитку креативних здібностей;
дитячі музичні інструменти — особливо, якщо ваша дитина захоплюється музикою.
Приємні дрібнички
Що дарують на день святого Миколая батьки, діти яких вже мають все, що їм потрібно? Мила серцю дрібничка може стати чудовим сюрпризом. Наприклад, кулончик із першою буквою імені дівчинки або браслет з гравіруванням. Чи ще яскравий годинник, набір шпильок для волосся, косметика для підлітка. В зимове свято чудово впишуться теплі домашні капці у вигляді кумедної тваринки або улюбленого героя мультфільму.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: