facebook

Руслан МАРЦІНКІВ: «Зміцнення дамби допоможе на десятки років забезпечити протиповеневий захист Угорників і Микитинців»

На березі Бистриці Надвірнянської біля приміських сіл Угорників і Микитинців тривають активні роботи з укріплення підмитої повінню дамби. Зокрема, тут відновлюють русло річки та очищують його від чагарників. Через кілька місяців роботи мають бути завершені, запевнює виконавець робіт – пише “Західний кур’єр“,

«Довжина дамби, де здійснюються відновлювальні роботи, – більше 300 метрів. Нині тут відводиться русло річки і проводиться низка робіт зі зміцнення берегів. Вартість цього проєкту – біля 19 мільйонів гривень, а роботи буде здійснено за державний кошт», – повідомив заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Гайда.

Пише - джерело.

Як відомо, у 20-х числах червня цього року Франківщина сильно постраждала від повені. Перед небезпекою затоплення водами Бистриці опинилися й жителі Угорників, де повноводна річка дуже пошкодила дамбу і за продовження опадів могла ринути на людські обійстя. Самотужки справитися із цією бідою село, звісно, не могло, зате дуже оперативно зреагувало місто – з резервного фонду бюджету Івано-Франківська виділили кошти на придбання негабаритного каменю на укріплення дамби, яка захищає не тільки Угорники, а й інші села міської ОТГ.
З припиненням дощів 25 червня на підмиту дамбу негайно завезли 500 тонн каміння для стримання натиску води. До порятунку села долучилося і низка підприємств Івано-Франківська. Потреба термінового ремонту дамби біля Угорників була такою очевидною, що уряд без зволікань виділив на цю мету кошти.

Читайте також:  Марцінків категорично проти дистанційного навчання у франківських школах

Сільська голова Угорників Любов Атаманчук каже, що нинішнє відновлення дамби дуже тішить жителів села. «Дякувати Богу, влітку прямої шкоди мешканці Угорників не відчули. Річка просто не встигла вийти з берегів. Ми бачимо, що на дамбі зараз проводиться великий обсяг робіт», – заявила чільниця села.

Днями міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків уже вкотре виїхав оглянути хід робіт зі зміцнення берега Бистриці. «Проблема з дамбами в Угорниках і Микитинцях триває вже не перший рік. Завдяки уряду та державній програмі ми отримали необхідні кошти на відновлення дамб. Це — надзвичайно важливі об’єкти, які мають бути відремонтовані, щоб не допустити повторення цьогорічної ситуації. Ці масштабні роботи зі зміцнення дамби допоможуть на десятки років забезпечити протиповеневий захист і безпеку приміських сіл», – запевнив Р. Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: