facebook

Розплата не забарилася: російський підрозділ, який чинив звiрствa у Бучі, втратив 90% бійців

Російська бригада з Далекого Сходу, яка чинила звірства у Бучі, Ірпені, та Ворзелі, втратила 90% свого особового складу.

Пише - джерело.


Генштаб РФ ухвалив рішення розформувати її, аби позамітати сліди воєнних злочинів, які військові цієї бригади чинили в Україні, повідомив військовий експерт Олег Жданов.

“64 окрема мотострілкова бригада Східного віськового округу, це бригада, яка була помічена, і є документальне підтвердження, яка чинила військові злочини проти цивільного населення в районах Бучі, Ворзеля та Ірпеня.

Ця Східна бригада була укомплектована за рахунок тих місцевих жителів, тобто народностей Далекого Сходу, які проявили особливу жорстокість до цивільного населення. Так от ця бригада втратила до 90% особового складу вбитими, пораненими та дезертирами і відмовниками.

Тобто якась частина бригади розбіглася та звільнилася, а більша частина була вбита та поранена”, – зазначив експерт.

Читайте також:  Негайно збирайте речі: оголосили обов’язкову евакуацію сімей із дітьми – яким регіонам прискориться

Він також додав, що техніка бригади була передана прикордонній службі ФСБ РФ, аби російські військові не покидали її і вона як трофей не дісталася ЗСУ. А саму військову частину готують до розформування.

“Зазвичай так роблять з військовими частинами, які покрили себе ганьбою. Але, я переконаний, що головна причина розформування не втрати, а замітання російським командуванням слідів. Бо ця бригада наслідила не лише у Бучі, а і на Харківському напрямку, куди вони були перекинуті.

Взагалі цю бригади кидали у найгарячіші точки. А коли до росіян дійшло, раз цю бригаду не можуть добити, то її треба розформувати і надіслати документи в архів під грифом “секретно” і щоб їх не можна було відкрити у найближчі 25-50 років, а може і 75 років”, – наголосив Жданов.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: