facebook

РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини – Новіков

Санкції впровадили, зокрема, через контроль кумом президента РФ Володимира Путіна, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком та його дружиною Оксаною Марченко над частинами нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» через компанію ТОВ «Прикарпатзахідтранс».

Пише - джерело.

“Нещодавно у пов’язаній з цим історії детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру ексзаступниці директору Інституту азотної промисловості, яка допомогла Медведчуку заволодіти цим нафтопроводом. Вона провела експертизу, яка нібито стверджувала, що цей нафтопровід належить приватній компанії”, – повідомляє Олег Новіков, голова НАЗК.

Як повідомляють у Офісі президента, РНБО ухвалила рішення про вжиття невідкладних заходів для повернення державного майна народу України. Також правоохоронним органам поставлено завдання провести з’ясування обставин, за яких державна власність опинилася у приватних руках.

Андрій Герус, голова енергетичного комітету ВР, вчора, 18 лютого, прокоментував тоді ще можливі санкції так:

Читайте також:  Не спить, щоб не згас вогонь: на Волині в полі в будинку без світла й тепла в лютий холод змушена жити самотня жінка

“Дизельпровід почав працювати у 2016 році і на піку своєю роботи покривав 40% українського споживання дизелю (весна-літо 2019р). Після зміни Президента із серпня 2019 на поставки «трубою», а також на поставки скрапленого газу із РФ було введене спеціальне мито.

І якщо влітку 2019р поставки дизельпроводом доходили до 200 тис тон у місяць, то у 2020р суттєво знизилися і в середньому складали біля 40 тис тон у місяць. Разом із тим за минулий рік спец.мито на дизель та скраплений газ принесло у держбюджет України біля 600 млн грн.

За останні півтора роки відбулася диверсифікація, сьогодні залежності від роботи дизельпроводу немає. Тому чи буде він працювати, чи не буде – не є критичним для України”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: