facebook

Путін програє війну в Україні: британський дипломат назвав дві причини

Росія не може виграти війну в Україні через втрати на полі бою та нездатність мобілізувати російське суспільство. Про це колишній посол Великої Британії у Білорусі Найджел Гулд-Девісс пише у статті для Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

Пише - джерело.


Дипломат звернув увагу, що звинувачення Росії на адресу України про нібито створення “брудної” бомби пролунали на тлі серйозних провалів президента Росії володимира путіна. З одного боку, російські війська зазнали поразок у Харківській та Херсонській областях. З іншого боку – кремль провів швидку часткову мобілізацію військових резервістів, яка, як оголосило міноборони росії, завершилася наприкінці жовтня, трохи більше ніж через місяць після того, як путін оголосив про призов 21 вересня.

Мобілізація показала, що кремль “усвідомив, наскільки погано йде війна, її кінець покаже, що кремль розуміє ризики, з якими він стикається, висуваючи надмірні вимоги до російського суспільства”, – написав Гулд-Девіс.

Читайте також:  Останні прогнози Хаяла Алекперова на 2023 рік для України

Часткова мобілізація, яка, за словами путіна, поширюватиметься лише на “запасників” і тих, хто служив у збройних силах з “певними військовими спеціальностями та відповідним досвідом”, викликала опір з боку росіян. Протести спалахнули по всій країні і понад 370 тисяч громадян залишили країну за два тижні після оголошення указу.

Попри те, що “чмобіків” відправляють до України, їхнє прибуття не змінило хід війни на користь росії, продовжує Гулд-Девіс.

Він резюмував, що Росія не може виграти війну, і все, що вона може сподіватися зробити на даний момент, це зупинити конфлікт, а не збільшувати втрати України і посилювати загрози. Це включає російські атаки на критично важливу інфраструктуру України та російські попередження про потенційну ядерну атаку, щоб змусити Захід “нав’язати припинення вогню Україні” або створити привід для ядерної ескалації, підсумовує дипломат.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: