facebook

Що буде з війною в Україні та чи продовжить Захід свою підтримку – відповідь експерта

Наразі Україна отримує масштабну військову допомогу від Заходу.

Пише - джерело.


Війська, з якими почалася війна, явно виснажені з обох боків. Росія намагається за допомогою ракетних ударів знищити військові цілі у містах України, інфраструктуру, порушити логістику. Це плани на довгострокову перспективу. Росія проводить мобілізацію в деяких регіонах, але не повноцінну, яка потрібна, щоб виграти цю війну, а приховану.

Про це розповів професор Ганс-Хеннінг Шредер, експерт по Росії на каналі DW.

“Керівництво країни (Росії – ред.), очевидно, не хоче проводити повноцінну мобілізацію. З військової точки зору, зараз момент виснаження, чи вдасться його подолати, буде зрозумілим у найближчі місяці”, – каже він.

Експерти зазначають, Росія, як і раніше, має значні ресурси, питання в тому, чи захоче вона їх використовувати.

“Росія має великі демографічні резерви і має оборонну промисловість, яка працює, і яка може бути використана на фронті, але російське керівництво зараз не готове мобілізувати ці резерви. Резерви України – значно менші. Великою мірою країна залежить від поставок з країн НАТО, насамперед від США, але Україні теж треба мобілізувати своє населення, поки що це працювало дуже добре. Питання лише, як довго це можна буде робити”, – вважає експерт.

Читайте також:  “Тиснемо з кількох боків”: Жданов розповів, як ЗСУ звільнятимуть Херсон

Політологи все частіше говорять про втому від війни, яка накопичується у союзників України, суспільство незадоволене через зростання цін на енергію, інфляцією. Чи продовжить Захід підтримувати Україну.

“Рішення за політичним керівництвом Німеччини та країнами НАТО, особливо США. Я думаю, що ці настрої втоми від війни все ж таки не візьмуть гору, вони намагатимуться амортизувати ці настрої в суспільстві через соціальну політику, через додаткові субсидії певним групам у суспільстві”, – вважає Шредер.

Експерти зазначають, що Захід продовжуватиме допомагати Україні не лише через солідарність, а й тому, що побоюється можливого розширення військового конфлікту.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: