facebook

Путін готується до перемовин: експерт припустив, коли РФ може запропонувати Україні “поганий мир”

Як вважає британець, до переговорів президента РФ може примусити невдача на півдні України та єдність західних партнерів Києва.

Пише - джерело.


Президент Росії Володимир Путін може підти на мирні переговори з Україною приблизно в листопаді 2022. Це буде можливо у випадку здобуття ЗСУ стратегічної переваги на Херсонщині.

Таку думку висловив британський експерт з питань України Тімоті Еш у колонці на NV.ua.

За його словами, якщо Путін хоче зберегти на НАТО хоча б якийсь вплив, то йому доведеться домовлятися як із Заходом, так і з Україною. Ймовірно, що це може статися вже до зими, оскільки військовий потенціал Росії суттєво виснажився, а наступ уповільнився. На думку Еша, багато чого залежатиме від битви за Херсон.

“Найімовірнішим є те, що битва за Херсон закінчиться протягом наступних кількох місяців, а потім, після першої спроби восени нагнути Європу з енергетичного питання, Путін запропонує якийсь мир — приблизно — у листопаді. М’яч буде на боці України — чи погодитись знову на поганий мир (як це було з “Мінськом-1” чи “Мінськом-2″) — чи продовжувати боротьбу. У мене таке відчуття, що цього разу навколо України набагато більше єдності та рішучості боротися, доки не буде повернуто набагато більше території — південь, Запоріжжя та порти на Херсонщині — ключові. Це те, що може забезпечити Україні зміцнення миру”, – пише експерт.

Читайте також:  Таролог назвав області, які загарбники будуть “кошмарити”: Небезпечно буде вюди! З липня місяця починається переможний період

Еш наголосив, що порівняно з умовами, за яких підписувалися “Мінськ-1” та “Мінськ-2”, нові домовленості будуть укладатися або на умовах рівності, або за переваги української сторони. В першу чергу, це пов’язано з тим, що військова міць обох сторін зараз суттєво відрізняється від тієї, яка була в 2014 році. Україна за підтримки Заходу отримала необхідні озброєння і має перевагу в “загальній військовій динаміці”.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не збирається віддавати свої території. А якщо Росія спробує анексувати тимчасово захоплені регіони на півдні за допомогою так званих “референдумів”, то переговори з нашою країною будуть для неї закриті.

Як заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі ВВС, Україна повернеться до переговорів з Росією, коли буде видно реалістичну відправну точку замість кремлівського ультиматуму.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що шанс для переговорів з Росією можливий тільки з партнерами України за столом.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: