facebook

Прикарпатців закликають купувати ялинки у горщиках

Щороку в грудні державні лісогосподарські підприємства заготовляють новорічні дерева на спеціальних плантаціях або під час здійснення планових рубок для формування та оздоровлення лісів у загущених насадженнях.

В Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства повідомили, що цьогоріч мають намір заготовити 28 700 новорічних дерев та понад 16 тисяч не менш популярних гілок, пише Голос України.

Пише - джерело.

Мешканці області можуть придбати також ялинки в горщиках, вирощені лісогосподарськими підприємствами на передсвяткових ярмарках. А зокрема на території  палацу Потоцьких міста Івано-Франківська – 27, 28, 30 грудня.

Читайте також:  В Україні зростуть ціни на алкоголь

Лісівники наголошують на тому, що легально заготовлені ялинки повинні мати спеціальну самоклейну етикетку або бирку зі штрихкодом. За незаконну вирубку хвойних дерев передбачена адміністративна відповідальність і штраф –  від 510 до 1020 гривень.

Та чи можна встежити за правопорушниками, особливо на великих просторах Карпат? Мешканка села Білоберізка Верховинського району Анна Космач із болем розповідає, як масово вирубують хвойні дерева у високогір’ї напередодні новорічно-різдвяних свят. Опісля нереалізоване просто викидають. Боротися самотужки складно. Правоохоронців на всіх порушників не напасешся. Тож варто громадськості бути прискіпливішими до тих, хто плюндрує природу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: