facebook

Прикарпатка до сих пір чекає на допомогу влади після червневої негоди

На Косівщині у селі Шепіт червневий паводок частково зруйнував домогосподарство однієї із місцевих жительок Марії Книшук.

Минуло майже чотири місяці, проте сільська влада досі нічим не допомогла, стверджує жінка, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Пише - джерело.

Під час негоди вода підмила та забрала частину поля та фундаменту під колишнім приміщенням кухні Марії: “Нахилилася будівля над водою. В самому приміщенні пошкоджено дві печі. Навколо господарства забрало пліт, обгороджений з дротів. Коптильню, де вудили м’ясо. Все, що було коло хати – машину дров теж забрало. Навіть, каміння, яким мали підмуровувати теж вода забрала”.

Син жінки у приміщенні, яке пошкодила вода, тримає всі свої інструменти. Каже, що за десять хвилин сильних опадів у майстерні вже була вода

“Усе це плавало. Було так страшно. Тут за стіною, як уявив, що там вода, – просто жах”, – каже Іван Книшук.

Марія Книшук розповідає, що після паводку зверталася до сільської ради. Там пообіцяли, що прийдуть і перевірять масштаби завданих збитків.

“Степан Іванович казав, що прийдуть на другий день. На третій пішли вже самі із сином (в сільраду -ред.) і чекали, поки прийдуть на роботу. Ми запитали, що нам потрібно написати, то нам сказали: “Тихо, все буде добре. Заяву дали написати? – Ні. Сказали, що самі напишуть і самі віднесуть”, – пригадує Марія Книшук.

Читайте також:  Захищаючи Україну загинув боєць з Прикарпаття – Дмитро Дяків (ФОТО)

За тиждень в селі знову був паводок. Тоді жінка вже сама написала заяву, віднесла у сільську раду, але жінці порадили звернутися в Косів. Там, за словами Марії Книшук, їй сказали, що ця заява – без підпису та печатки, і відправили додому.

Сільський голова Степан Плитчук пояснив, що цього року відшкодувань за підмиті і зруйновані сільськогосподарські будівлі не було.

“Були виділені гроші на те, щоб було відновлення того, що зруйнувало. Якщо б там було укріплення, то ми б писали – на відновлення укріплення. На даний момент, ми можемо це просто засипати грузом – ту частину, що зарвало. Поки на це нема коштів”, – каже голова Шепота.

Степан Плитчук припустив, що наступного року, якщо будуть гроші, поставлять габіони.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: