facebook

Проректор Університету Короля Данила попросив вибачення за ситуацію, що склалася довкола сходження Христини Мохнацької на Еверест

Як повідомляли Версії, франківська альпіністка Христина Мохнацька визнала, що не дійшла до вершини Евересту.

Пише - джерело.

Нагадаємо, раніше альпіністку Христину Мохнацьку звинуватили в обмані щодо сходження на Еверест.

Проректор університету Короля Данила Олег Андрухів попросив вибачення за скандальну ситуацію, яка склалася. Адже університет виступив спонсором сходження і саме на сторінці вузу вперше з’явилася неправдива інформація про підкорення Христино найвищої вершини світу.

Вітаю усіх! Я вважаю, що у ситуації, яка склалася довкола сходження на Еверест Христя Мохнацька, хтось повинен попросити вибачення! І так як я вважаю, а хтось повинен, вибачення буду просити я! Але все поетапно!

5 місяців свого життя (від лютого і до сьогодні) я щодня живу проєктом «Христина Мохнацька на Евересті». У лютому вона до мене звернулася з проханням познайомити з певними людьми з метою реалізації амбітної мрії – підкорення Евересту, що я і зробив! Чому погодився? Ми до цього не близько, але зналися. Слідкував за нею! Бачив результат підкорення кількох вершин, рекорд на Охос-дель-Саладо, приналежність до людей та організацій, до яких теж маю відношення і найголовніше – жителька мого рідного Івано-Франківська зійде на Еверест! Блін, круто! Також, ми враховували ризики і аналізували різну інформацію про Христину. Ми розуміли, що 100 % варіантів успіху та людей з ідеальною репутацією не існує! Завжди на когось щось говорять… І все ж, наше рішення – підтримати! Причому підтримати в дуже складний час: війна, пандемія, інші надскладні суспільні виклики. Таким чином, я познайомив Христину з кількома партнерами, посприяв у тому, щоб вона стала членом сім’ї Університет Короля Данила (як-не-як, проректор з розвитку та комунікації даного вишу).

Ми зробили гарну прес-конференцію, за що подяка усім журналістам, повідомили, що Христина першочергово буде мене інформувати про результати експедиції, організували захід під назвою «Лекція з Евересту», періодично викладали пости, тощо.

1.06.2021 о 17.08-17.10 год. Христина зателефонувала мені з «сотового» і повідомила, що 01.06.2021 о 7.04 вона вийшла на Еверест! Я сказав, що ми робимо пост! Відповідний пост зробив Університет Короля Данила та компанія Blago developer. Одразу хочу повідомити, що про вихід без кисню не йшлося ні в телефонній розмові, ні у постах! НАГОЛОШУЮ, не йшлося! Розмова була короткою, зв’язок дуже низької якості!

А далі пішло-поїхало! Відео і пости що не вийшла, пости і коментарі від Христини, що вийшла і т.д.

Я категорична людина у своєму світогляді! В мене біле – біле, а чорне-чорне! Якщо біле сіре, але ще не чорне, то воно вже не біле! І бачу, що багато людей теж за категоричність! Якщо вийшов на вершину, значить вийшов, а якщо не вийшов (не дійшов через певні причини, не вистачило 2 метри, 20, 50 чи 100) – значить не вийшов. До мого особистого прикладу – якщо я живу тверезо, значить я не вживаю 50 грам на свята, але я живу тверезо😊))

Вийшла Христина на Еверест чи ні – не мета цього поста! Я не експерт у сходженнях. Гадаю, ще буде певна інформація у соц. мережах, буде обов’язково прес-конференція в Університет Короля Данила, куди щиро запрошую усіх бажаючих, в т.ч. представників професійного світу альпінізму! Це буде згодом! А зараз «Пост вибачення».

Отож, як людина, яка причетна до ситуації (описав вище, яким чином), я прошу вибачення:

1. У професійних альпіністів, які ризикують своїм життя та здоров’ям, щоб проявити дух волі, витримки та величності людини; у світлої пам’ять тих, хто назавжди залишився на вершинах… Дана ситуація «вкусила» негативом це світ людей гір, піддала сумніву авторитетність певних організацій, призвів до особистих образ… Отож ще раз – в усіх, хто брав участь у сходженні 2021 року на Еверест!

2. Прошу вибачення у людей-спостерігачів, споживачів інформаційного світу, які вкотре посварилися між собою, вкотре проявили цілу лавину негативу одне до одного, образливі, принизливі і брудні слова задля самореалізації у соціальних мережах! Як написав один відомий чоловік, перед тим, як критикувати, візьміть прапор України і вийдіть з ним хоча б на Вовчинецькі гори!

3. Прошу вибачення у друзів, яких просив підтримати даний проєкт! Не за підтримку, ні, а за те, що на них вилився також негатив! Питання: «А за що? Чому люди виписують образливі коментарі до Університету Короля Данила, який був заснований на християнських цінностях о. Іваном Луцьким, цінностях любові і підтримки до ближнього, прощення та милосердя! Університет показав своїм прикладом, що він готовий брати участь у втіленні амбітних цілей! Чи хтось має право на помилку? Так, це природно! Але чи варто за це засуджувати і стирати з лиця землі??? Ні, варто робити висновки, засвоювати уроки і рухатися далі!

Якщо у когось є негатив до університету через цю ситуацію – прошу його у мою адресу! Це моя зона відповідальності по посаді! Готовий всю критику взяти на себе, а все добре – віддайте університету, бо він цього заслуговує!

Blago developer – яскрава потужна компанія, яка набирає все більших обертів і все частіше підтримує соціальне життя нашого міста та регіону! І це плюс! Не відносіться до бізнесу як до чогось недоброго! Цей пережиток у нас залишився від радянського союзу. Якщо ви мали можливість подорожувати світом то бачили, що бізнес є містобудівним! І якщо говорити про бізнес у Івано-Франківську, то для мене в першу чергу це Blago developer.

Також є й інші мої друзі, з якими товаришую дякуючи 10-тирічній роботі у сфері шоу-бізнесу! Це ресторан Ресторан Прованс та Skogur – Home & Resort, які теж фінансово підтримали Христину у даній експедиції.

4. Прошу вибачення у журналістів! Багато хто себе зараз називає журналістом! І серед багатьох були справжні друзі, які співпереживали з нами, щиро та об’єктивно висвітлювали дану експедицію!

5. І на завершення, прошу вибачення у себе! Мені все частіше закрадається думка, що не варто бути таким довірливим і брати участь у реалізації чужих мрій. І за такі думки прошу у себе вибачення! Чи буду я надалі це робити? Буду!!! Але…😊

Цьогоріч на Евересті були трагічні випадки! Та я хочу подякувати цій вершині, що у 2021 році усі українці повертаються живими! І це найголовніше!

Хочу побажати усім авторитетним професійним альпіністам – тільки вдалих сходжень! Здоров’я і того відкритого серця, про яке щиро у своєму відео говорив керівник та засновник клубу туристів «Кулуар» п. Тарас Поздній (KuluarPohod.com – trekking, hiking, climbing).

Христині я хочу побажати успішно завершити експедицію поверненням додому, адже її чекає донечка, мама та люди, які люблять! Також бажаю їй життєвої мудрості для того, щоб в даній ситуації усе чітко розставилося на свої місця! Дуже багато залежить саме від неї!

Усім, хто дочитав цей пост – я бажаю любові!

P.s. Дописав пост і задаю собі запитання, чому саме я повинен вибачатися? Не шукаю відповіді, але хочу показати, на мою думку, хороший приклад!

P.p.s. Сильний не той, хто не робить помилок, а той, хто їх визнає!

Читайте також:  Еверест для туристів закрили на карантин

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: