facebook

Підвищити зарплату вихователям та доплатити за час карантину – працівники дитсадків створили петицію

Станом на 11 червня 2020 року електронний документ зібрав 2918 підписів.

Питання заробітної плати залишається одним із нагальних у сфері освіти. Часом з’являються обіцянки щодо додаткових виплат, які могли б фінансово підтримати вчителів та вихователів, але по факту серйозних зрушень у цьому напрямку немає.

Пише - джерело.

Нещодавно «Всеосвіта» писала про опитування Центру соціальних та трудових досліджень, головною метою якого було оцінити умови праці й рівень заробітної плати вихователів та іншого персоналу дитсадків.

За результатами досліджень, значна частина опитаних працівників отримують менше ніж 5 000 гривень на місяць – тобто половину середньої зарплати в Україні. А 55% респондентів зазначили, що грошей вистає лише на їжу.

З огляду на ситуацію з незадовільним рівнем заробітної плати, на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України освітяни зареєстрували петицію № 22/096894 «Переглянути оклади педагогічних працівників закладів дошкільної освіти (збільшити заробітну плату на 300%) та встановити доплату під час карантину за шкідливі умови праці».

“Звертаюсь з проханням переглянути оклади педагогічних працівників закладів дошкільної освіти у сторону їх збільшення на 300 %. На вимоги ст. 62 п. 2 чинного Закону України «Про освіту» посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється у розмірі трьох мінімальних заробітних плат.

Наразі посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії становить мінімальну заробітну плату – 4723 грн (без врахування стягнення податків), на рівні з технічним персоналом. Такий дохід по факту не дозволяє працівникам дошкільної освіти забезпечити собі комфортний рівень життя.

Більш того, такий оклад знецінює як самого фахівця, так і його працю. Як наслідок, педагоги втрачають мотивацію до роботи, а праця педагога – вагу та авторитет в очах всіх учасників освітнього процесу. Актуальна ситуація фінансування заробітного фонду в сфері освіти потребує уваги та змін”, – йдеться у тексті документа.

Читайте також:  Кадрові зміни: на Бурштинській ТЕС новий керівник

Як відомо, з 1 червня Уряд дозволив дитсадкам працювати у звичному режимі, однак із дотриманням всіх протиепідемічних вимог. У результаті деякі дошкільні заклади України стали осередком коронавірусу, який виявляли не лише у вихователів, але й у дітей. Звісно ж, жодної компенсації чи фінансової підтримки за роботу під час пандемії працівники дитсадків не отримують.

Станом на 11 червня 2020 року електронний документ зібрав 2918 підписів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: